Financiar

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat

luni, 11:05

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat luni la 2,55%.

 • Grup bancar: Programul SUA de susținere a firmelor mici în perioada pandemiei de coronavirus are întârzieri majore și probleme tehnice
  Grup bancar: Programul SUA de susținere a firmelor mici în perioada pandemiei de coronavirus are întârzieri majore și probleme tehnice
  luni, 08:12

  Sute de bănci americane au probleme în utilizarea sistemului tehnologic de distribuire a împrumuturilor guvernamentale de urgență destinate firmelor mici, în valoare totală de 349 de miliarde de dolari, în timp ce banii sunt insuficienți, programul urmând să fie extins în curând, a avertizat weekendul trecut o importantă asociație bancară, relatează Reuters.

 • Întâlnirea OPEC+ plănuită pentru luni, amânată din cauza tensiunilor dintre Rusia și Arabia Saudită
  Întâlnirea OPEC+ plănuită pentru luni, amânată din cauza tensiunilor dintre Rusia și Arabia Saudită
  duminică, 16:10

  Membrii Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și Rusia au amânat o întâlnire plănuită anterior pentru luni, la care ar fi urmat să fie discutate reduceri ale producției, în contextul escaladării tensiunilor între Moscova și Riad, potrivit surselor Reuters.

 • Ministerul Finanțelor anunță condițiile în care populația și firmele pot cere amânarea ratelor la bancă. Normele nu au fost încă publicate în Monitorul Oficial
  Ministerul Finanțelor anunță condițiile în care populația și firmele pot cere amânarea ratelor la bancă. Normele nu au fost încă publicate în Monitorul Oficial
  sâmbătă, 19:32

  Băncile vor amâna plata ratelor pentru clienții afectați de criza provocată de răspândirea COVID-19, în cazul populației fiind suficientă pentru aprobarea facilității o declarație pe proprie răspundere că au fost afectate veniturile față de situația anterioară declanșării situației de urgență, a transmis astăzi Ministerul Finanțelor. Pentru debitorii PFA, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, precum și pentru profesii liberale și profesii care se exercită în baza unor legi speciale, indiferent de forma de exercitare a profesiei, creditorii vor aproba dacă activitatea a fost întreruptă total sau parțial ca efect al deciziilor emise de autoritățile publice competente potrivit legii, pe perioada stării de urgență decretate, cu următoarele urmări: restrângerea pieței de desfacere, restrângerea numărului de angajați, diminuarea numărului de furnizori, și altele.

 • Un important producător român de piese auto își reduce temporar activitatea și suspendă contracte individuale de muncă
  Un important producător român de piese auto își reduce temporar activitatea și suspendă contracte individuale de muncă
  sâmbătă, 14:25

  Producătorul de piese auto Altur Slatina suspendă contractele individuale de muncă pentru o mare parte din salariaṭi și reduce temporar activitatea până la 21 aprilie, măsurile fiind luate având în vedere evoluṭia situaṭiei epidemiologice determinată de răspândirea Covid-19.

 • FMI: Recesiunea provocată de coronavirus va fi mai gravă decât criza financiară din 2008
  FMI: Recesiunea provocată de coronavirus va fi mai gravă decât criza financiară din 2008
  sâmbătă, 10:50

  Pandemia de coronavirus a paralizat economia mondială și a aruncat lumea într-o recesiune care va fi "mult mai gravă" decât criza financiară globală din urmă cu un deceniu, a declarat vineri seara directorul general al Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva.

 • Bursa românească, sesiune ușor negativă, cu vedete inedite de la Viena și „din grajd”
  Bursa românească, sesiune ușor negativă, cu vedete inedite de la Viena și „din grajd”
  vineri, 21:14

  Indicele principal de la BVB a pierdut aproape o treime de procent într-o ședință în care tonul scăderilor a fost dat de acțiunile Fondul Proprietatea. Prezențe inedite în topul tranzacțiilor au fost titlurile grupului bancar austriac Erste, listat secundar la BVB, și cele ale Norofert, care au avut un salt de peste 13%, în ziua în care societatea, despre care CEO-ul Vlad Popescu spunea cu autoironie că a început activitatea de producție într-un grajd, a anunțat distribuția de acțiuni gratuite.

 • Final roșu de săptămână pe bursele europene, după noi date privind impactul pandemiei asupra economiilor
  Final roșu de săptămână pe bursele europene, după noi date privind impactul pandemiei asupra economiilor
  vineri, 20:29

  Acțiunile europene au încheiat ultima ședință de tranzacționare a săptămânii în teritoriu negativ, după noi date privind impactul pandemiei de coronavirus asupra economiilor. Sectorul serviciilor din zona euro s-a contractat, în martie, până la un nivel minim record, în timp ce piața muncii din SUA a înregistrat cea mai slabă evoluție din ultimii 11 ani.

 • UniCredit a ajuns la un acord cu sindicatele privind concedierile
  vineri, 20:00

  UniCredit SpA a ajuns la un acord cu sindicatele privind reducerea a 5.200 de locuri de muncă în Italia până în 2023, în condițiile în care cea mai mare bancă a țării continuă planul de îmbunătățire a eficienței, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters și Bloomberg.

 • OPEC+ va dezbate luni reducerea producției. Cotațiile petrolului continuă avansul după saltul spectaculos de joi
  vineri, 16:44

  Membrii Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC ) și aliații vor organiza luni o întâlnire online pentru a discuta noi măsuri de susținere a prețurilor țițeiului, reuniunea fiind deschisă și altor producători, inclusiv Statelor Unite, potrivit surselor Bloomberg.