Financiar

BRD semnează cu fosta RATB

BRD semnează cu fosta RATB

marţi, 08:05

Societatea de Transport București – STB (fosta RATB) va contracta de la BRD-Groupe Societe Generale un credit de 120 milioane de lei pe 6 luni pentru acoperirea nevoilor de trezorerie.

 • Zi de indecizie la bursă
  Zi de indecizie la bursă
  luni, 22:00

  Prima ședință de tranzacționare a săptămânii la BVB a fost slabă, indicii principali pierzând aproape un sfert de procent, iar activitatea de tranzacționare, foarte modestă.

 • Acțiunile Deutsche Bank, la un nou minim record
  Acțiunile Deutsche Bank, la un nou minim record
  luni, 21:38

  Acțiunile cele mai mari bănci germane, Deutsche Bank, au atins un nou minim record, în contextul în care conducerea băncii se pregătește de un val de critici și întrebări din partea investitorilor, la adunarea generală care va avea loc peste câteva zile, potrivit Bloomberg.

 • Declinul companiilor din tehnologie zguduie bursele, după ce mai mulți jucători importanți au întrerupt colaborarea cu Huawei
  Declinul companiilor din tehnologie zguduie bursele, după ce mai mulți jucători importanți au întrerupt colaborarea cu Huawei
  luni, 18:00

  Acțiunile din tehnologie trag în jos bursele în prima ședință a săptămânii, în contextul în care mai multe companii americane au anunțat întreruperea afacerilor cu Huawei, existând zvonuri și temeri că și producătorii europeni de componente vor urma exemplul.

 • Trump și Deutsche Bank resping informațiile din presă privind presupuse tranzacții suspecte
  Trump și Deutsche Bank resping informațiile din presă privind presupuse tranzacții suspecte
  luni, 17:22

  Președintele american Donald Trump și banca germană Deutsche Bank au dezmințit luni informațiile apărute în ajun în cotidianul american The New York Times conform cărora mai mulți salariați ai băncii au recomandat în 2016 și 2017, fără niciun ecou, ca o serie de tranzacții implicând societăți controlate de Trump să fie semnalate Ministerului american de finanțe, care coordonează lupta împotriva delictelor financiare, relatează Reuters și AFP.

 • CONFIRMARE Marfin Bank își schimbă numele
  CONFIRMARE Marfin Bank își schimbă numele
  luni, 13:35

  Marfin Bank, bancă preluată la jumătatea anului trecut de familia omului de afaceri grec Vardis Vardinogiannis, își va schima numele în Vista Bank, informație anunțată de Profit.ro din 16 aprilie.

 • Euro a coborât spre 4,76 lei. Lira sterlină, la cel mai scăzut nivel din ultimele trei luni
  Euro a coborât spre 4,76 lei. Lira sterlină, la cel mai scăzut nivel din ultimele trei luni
  luni, 13:10

  Banca Națională a României (BNR) a anunțat, luni, un curs de referință de 4,7607 lei/euro, în scădere cu 0,03% față de nivelul atins vineri. Lira sterlină a scăzut la cel mai mic nivel din ultimele trei luni, iar francul elvețian a urcat la cea mai mare valoare din ultimele șase săptămâni.

 • STUDIU 33% dintre clienții serviciilor de management al averii intenționează să își schimbe furnizorul
  STUDIU 33% dintre clienții serviciilor de management al averii intenționează să își schimbe furnizorul
  luni, 13:00

  Un număr tot mai mare de clienți ai companiilor care oferă servicii de administrare a averii sunt dispuși să plătească pentru consultanță financiară, dar așteptările lor privind valoarea adăugată se schimbă rapid, iar 33% dintre clienții unor astfel de companii au schimbat furnizorul în ultimii trei ani, un procent similar intenționând să procedeze la fel în următorii trei ani, potrivit ediției 2019 a raportului EY - Global Wealth Research.

 • Legea asigurărilor obligatorii de locuințe va fi schimbată
  Legea asigurărilor obligatorii de locuințe va fi schimbată
  luni, 11:34

  Viitoarele polițe obligatorii pentru locuințe vor include, pe lângă riscul de cutremur, inundații și alunecări de teren, și pe cel de furtună, a anunțat Cristian Roșu, responsabil cu sectorul Asigurări din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

 • Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 3,28%
  Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 3,28%
  luni, 11:24

  Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat la 3,28%, pentru a treia oară consecutiv, potrivit datelor publicate luni de Banca Națională a României (BNR).