Financiar

CONFIRMARE: Brikston, vândut recent de asiatici către grupul austriac Leier, revine la Bursă

CONFIRMARE: Brikston, vândut recent de asiatici către grupul austriac Leier, revine la Bursă

joi, 07:09

Producătorul de cărămidă Brikston Construction Solutions (fosta Ceramica Iași), vândut la finele anului trecut de către fondul asiatic de investiții CEECAT Capital, desprins din ADM Capital, către grupul austriac Leier, a semnat actele pentru lansarea procedurilor de revenire pe Bursă, printr-o listare tehnică, după 3 ani și jumătate de la retragere, confirmând astfel informațiile trasmise de Profit.ro în primăvara acestui an.

 • EXCLUSIV Sute de pensionari pe caz de boală și-au pierdut pensia în ultimul an și jumătate prin neprezentare la expertiză. Mulți sunt apți de muncă
  EXCLUSIV Sute de pensionari pe caz de boală și-au pierdut pensia în ultimul an și jumătate prin neprezentare la expertiză. Mulți sunt apți de muncă
  joi, 06:45

  Institutul Național de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă (INEMRCM) evaluează anual mii de pensionari de invaliditate, iar verdictele medicilor institutului conduc la suspendarea plății pensiei în sute de cazuri. Doar în ultimul an și jumătate, aproape 800 de persoane și-au pierdut însă pensia prin simpla neprezentare la expertiză, relevă date Profit.ro.

 • Topul băncilor după active. Rocadă la vârf și concentrare în piață
  Topul băncilor după active. Rocadă la vârf și concentrare în piață
  joi, 06:30

  Cea mai importantă evoluție a anului trecut la nivelul celor mai mari bănci din România a fost rocada BCR – Banca Transilvania la nivelul primei poziții, după ce banca cu sediul în Cluj a cumpărat Bancpost și a crescut cu un sfert. Dispariția băncii grecești a adus OTP Bank în Top 10. Pe de altă parte, numărul băncilor cu o cotă de piață de peste 1% a scăzut la 16, relevă date analizate de Profit.ro.

 • Bursa pierde un sfert de procent. Acțiunile bancare închid „pe verde”
  Bursa pierde un sfert de procent. Acțiunile bancare închid „pe verde”
  miercuri, 23:24

  Indicii principali de la BVB oscilează neconcludent în jurul maximelor anului, în aceeași notă de lichiditate slabă care a caracterizat întreaga săptămână.

 • Spania exclude să se împrumute pe 100 de ani, ca Austria. “Vom continua cu obligațiunile pe 50 de ani”
  Spania exclude să se împrumute pe 100 de ani, ca Austria. “Vom continua cu obligațiunile pe 50 de ani”
  miercuri, 20:15

  Spania nu are în plan emiterea de obligațiuni cu o maturitate de 100 de ani, însă va continua să se împrumute pe perioade lungi, de 50 de ani, potrivit șefului Trezoreriei, Carlos San Basilio.

 • CONFIRMARE Finanțele și ANAF introduc un nou mecanism de popriri bancare
  CONFIRMARE Finanțele și ANAF introduc un nou mecanism de popriri bancare
  miercuri, 17:23

  Ministerul Finanțelor și ANAF anunță oficial, confirmând informațiile transmise anterior de Profit.ro, cu mult înainte pe Profit Insider, că propun un nou mecanism pentru automatizarea înființării și ridicării popririlor bancare de către organele fiscale, în limita sumelor înscrise în actele de executare silită, astfel că disponibilitățile bănești existente în conturile contribuabililor nu vor fi afectate peste limita sumelor înscrise în adresa de înființare a popririi bancare și nu vor mai exista sincope în activitatea desfășurată de aceștia.

 • GRAFICE Tarifele la reparația mașinilor avariate cresc
  GRAFICE Tarifele la reparația mașinilor avariate cresc
  miercuri, 17:21

  Tariful mediu pe ora de manoperă la reparația mașinilor avariate în urma unor evenimente rutiere și despăgubite în baza unei polițe RCA a crescut anual, fiind observată o creștere procentuală semnificativă în 2018 față de 2017, cu 31%. Informațiile parțiale pentru acest an arată că tendința crescătoare se păstrează, cu o creștere cu aproximativ 14% față de 2018.

 • Isărescu: Sunt bani în bănci și nu au ce să facă cu ei
  Isărescu: Sunt bani în bănci și nu au ce să facă cu ei
  miercuri, 16:42

  Băncile au un excedent de bani din depozite pe care nu îi pot plasa în credite, mai ales din cauza numărului mic de firme bancabile, dar și a prudenței exagerate a băncilor care „suflă și-n iaurt”, totul pe fondul unei lipse de încredere la nivelul economiei, așa că banii se duc spre finanțarea datoriei publice, explică guvernatorul Mugur Isărescu.

 • O parte a țărilor din Africa de Vest, pregătite să adopte o nouă monedă, eco, în 2020
  O parte a țărilor din Africa de Vest, pregătite să adopte o nouă monedă, eco, în 2020
  miercuri, 16:12

  Țările din Africa de Vest care respectă criteriile de convergență urmează să se pronunțe dacă adoptă din 2020 eco drept monedă comună, a anunțat președintele Coastei de Fildeș Alassane Ouattara în urma unei întâlniri cu președintele francez Emmanuel Macron, relatează AFP.

 • Isărescu despre împrumuturile recente mari luate de Finanțe: Nu asta e problema, ci ce facem cu banii și de ce avem deficitul. Dacă ar apărea doar din investiții, n-ar fi o problemă
  Isărescu despre împrumuturile recente mari luate de Finanțe: Nu asta e problema, ci ce facem cu banii și de ce avem deficitul. Dacă ar apărea doar din investiții, n-ar fi o problemă
  miercuri, 15:23

  Faptul că Guvernul a depășit deja planul de împrumut pe piețele externe pe tot anul, cu cele 2 miliarde de euro atrase ieri prin eurobonduri, după o altă emisiune de 3 miliarde de euro în martie, nu este o problemă în sine, consideră guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Problematice în îndatorarea țării sunt destinațiile date acestor banilor luați pentru finanțarea deficitului și tendința de creștere a datoriei pe termen scurt.