Financiar

Marea Britanie se va opune ”foarte ferm” oricăror încercări ale Bruxellesului de a obliga băncile să tranfere cliringul derivatelor în euro din Londra în UE

Marea Britanie se va opune ”foarte ferm” oricăror încercări ale Bruxellesului de a obliga băncile să tranfere cliringul derivatelor în euro din Londra în UE

joi, 18:52

Marea Britanie se va opune ”foarte ferm” oricăror încercări ale Bruxellesului de a obliga băncile să tranfere cliringul unor derivate de ordinul miilor de miliarde de euro din Londra în UE, după Brexit, a declarat guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, transmite Reuters.

 • CEC Bank angajează Aurachain pentru automatizare
  CEC Bank angajează Aurachain pentru automatizare
  joi, 15:48

  CEC Bank apelează la platforma low-code dezvoltată de compania Aurachain pentru a automatiza o serie de activități bancare, legate de rețeaua de bancomate și clienții IMM.

 • CEO-ul Goldman Sachs respinge munca la distanță: „o aberație”
  CEO-ul Goldman Sachs respinge munca la distanță: „o aberație”
  joi, 15:03

  David Solomon, CEO-ul Goldman Sachs, respinge munca la distanță ca fiind „noua normalitate”, catalogând-o drept „aberație”, relatează BBC.

 • Isărescu semnalizează trecerea spre economia verde: 2020 ar putea fi anul care marchează o schimbare către o creștere incluzivă și transformatoare
  Isărescu semnalizează trecerea spre economia verde: 2020 ar putea fi anul care marchează o schimbare către o creștere incluzivă și transformatoare
  joi, 14:34

  Guvernatorul Băncii Naționale a României a vorbit în deschiderea unui seminar virtual realizat împreună cu Banca Europeană de Investiții despre trecerea la o economie verde și despre cum se pregătesc banca centrală și sectorul financiar pentru această schimbare.

 • CONFIRMARE după 1 an - O nouă companie vine cu obligațiuni la bursă
  CONFIRMARE după 1 an - O nouă companie vine cu obligațiuni la bursă
  joi, 14:00

  Utilitech Services, companie din București care furnizează servicii de curățenie, întreținere și securitate a clădirilor, un business creat în urmă cu 6 ani, va lansa obligațiuni pe bursă, în cuantum de aproape 4,9 milioane lei, operațiune ce confirmă informațiile anunțate de Profit.ro din urmă cu un an.

 • Leul a crescut
  Leul a crescut
  joi, 13:36

  Banca Națională a României (BNR) a anunțat, joi, un curs de referință de 4,8725 lei pentru un euro, în scădere față de nivelul de 4,8743 lei pentru un euro consemnat miercuri. Dolarul a scăzut cu 0,64%, la 3,9845 lei pe unitate.

 • Proiectele ”imobiliare” vor fi exceptate de la granturile acordate IMM în Măsura 3 de ajutor de stat
  Proiectele ”imobiliare” vor fi exceptate de la granturile acordate IMM în Măsura 3 de ajutor de stat
  joi, 13:00

  Proiectele legate de achiziția de spații imobiliare vor fi eliminate din Măsura 3 de granturi pentru IMM, pentru ca programul să fie derulat mai departe, a declarat joi prim-ministrul Florin Cîțu.

 • Cu dispute în interiorul acționariatului, Prebet își majorează cu peste 50% profitul net anual
  Cu dispute în interiorul acționariatului, Prebet își majorează cu peste 50% profitul net anual
  joi, 12:06

  Cifra de afaceri netă a fabricantului de produse din beton Prebet a fost relativ constantă în 2020, de 41,36 milioane lei, însă profitabilitatea s-a ameliorat substanțial. Compania merge bine, însă are dispute în interiorul acționariatului.

 • Profitul net al AAGES s-a prăbușit în 2020 cu 60%, până la 2 milioane lei
  Profitul net al AAGES s-a prăbușit în 2020 cu 60%, până la 2 milioane lei
  joi, 11:45

  Producătorul de instalații industriale AAGES raportează un declin de 13,53% al cifrei de afaceri nete a anului trecut, la 27,83 milioane lei, de la 32,19 milioane lei în 2019. Rezultatul net total a pierdut peste 3 milioane lei la nivelul câșitgului net. Compania a notificat piața că are contractată integral capacitatea de producție pentru primul semestru.

 • Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat
  Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat
  joi, 11:04

  Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat joi la 1,55%, potrivit datelor publicate de BNR.