Grupul Banca Comercială Română a încheiat 2020 cu un profit net în creștere cu 37% față de anul anterior la 814,1 milioane de lei. Rezultatul BCR s-a îmbunătățit mai ales după ce rezultatul din 2019 fusese puternic afectat de provizionul pentru Banca pentru Locuințe. Afacerile au crescut anul trecut, cu un avans de 7,4% al creditării.
Grupul austriac Erste a încheiat anul trecut cu un profit net de 783 de milioane de euro, în scădere cu circa 47% față de rezultatul din 2019, pe fondul creșterii puternice a provizioanelor, în contextul crizei COVID-19. Rezultatul operațional a rămas relativ neschimbat față de anul anterior.
Acțiunile marilor companii europene au încheiat tranzacțiile de joi în scădere, din cauza creșterii randamentelor obligațiunilor și a volatilității de pe piețele din Statele Unite, care au contracarat efectul pozitiv al optimismului legat de redresarea economiei zonei euro, transmite Reuters.
Pe fondul unor afaceri în relative stagnare și al unei majorări substanțiale a costurilor salariale, Turbomecanica și-a redus drastic profitabilitatea.
Societatea Transilvania Broker de Asigurare a intermediat anul trecut prime de asigurare în valoare de 425,62 milioane lei și a înregistrat creșteri la toate capitolele din bilanț.
Cu activitate importantă în închirierea de spații logistice, compania Transilvania Construcții a obținut anul trecut venituri din cifra de afaceri de 39,49 milioane lei, cu 6,93% mai mari decât cele de 36,93 milioane din perioada similară a anului trecut și și-a ameliorat profitabilitatea.
Cu o amenzi repetate aplicate de ASF acționarului majoritar Liliana Marchiș cu argumentul de întârziere a unei oferte publice obligatorii, Societatea de Construcții Napoca și-a majorat cu 2 treimi afacerile în 2020.
După ce, în contul rezultatului 2019, producătorul de utilaje agricole Mecanica Ceahlău a adus în cuferele acționarului său principal, SIF Moldova, suma de 8 milioane de lei sub formă de dividende, în 2020 compania a înregistrat pierderi.
Bursa a avut un impuls ascendent, susținută de acțiunile cu profil energetic.
Grupul Banca Transilvania a încheiat anul 2020 cu un profit net de 1,48 miliarde de lei, în scădere cu 20% față de 2019. Cel mai mare grup financiar din România și-a majorat activele cu 17%, mai ales pe fondul creșterii plasamentelor în obligațiuni, în timp ce creditarea a avansat cu 4,5%.