Acțiunile a cinci companii tehnologice sunt la originea a 75% din declinul indicelui Nasdaq din ultima săptămână

Acțiunile a cinci companii tehnologice sunt la originea a 75% din declinul indicelui Nasdaq din ultima săptămână
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2017

Acțiunile a cinci companii din industria tehnologiei, respectiv Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon și Facebook, sunt la originea a 75% din declinul indicelui bursier american Nasdaq, care din 7 iunie a scăzut cu 2,1%, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În aceeași perioadă, indicii Dow Jones Industrial Average și S&P 500 au rămas aproape neschimbați, scrie News.ro.

Mare parte a dinamicii negative a Nasdaq a fost provocată de scăderea titlurilor unor giganți precum Apple, Microsoft și Alphabet, compania mamă a Google, care au scăzut cu până la 6,5%.

Companiile respective au o pondere de aproape 30% în cadrul Nasdaq, iar impactul lor major a dus la declinul indicelui, chiar dacă majoritatea acțiunilor incluse în acesta au o evoluție bună.

Proiectul prin care angajatorii primesc bani dacă încheie contracte de ucenicie, adoptat în unanimitate de deputați CITEȘTE ȘI Proiectul prin care angajatorii primesc bani dacă încheie contracte de ucenicie, adoptat în unanimitate de deputați

”Vânzările ar putea fi exagerate având în vedere performanțele extrem de bune și poziționările în acțiuni tehnologice”, a scris un analist al Morgan Stanley, Michael Wilson, într-o notă adresată luni clienților.

Acțiunile Apple au fost retrogradate luni pentru a doua într-o săptămână, de către Mizuho Securities, de la cumpără la neutru.

Wilson se așteaptă ca scăderile titlurilor companiilor tehnologice să continue pe termen scurt, dar nu crede că acestea au atins nivelul maxim.

Analiștii consideră că performanțele titlurilor companiilor tehnologice vor depinde de perspectivele economice. Dacă condițile economice se vor schimba, beneficiarele vor fi acțiunile companiilor din sectorul financiar.

viewscnt
Afla mai multe despre
nasdaq
facebook
amazon
apple