Deutsche Bank va plăti 170 milioane de dolari în SUA, într-un litigiu privind manipularea Euribor

Deutsche Bank va plăti 170 milioane de dolari în SUA, într-un litigiu privind manipularea Euribor
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2017

Deutsche Bank a acceptat plata a 170 de milioane de dolari în Statele Unite, pentru închiderea unui proces intentat de investitori care susțin că a conspirat cu alte bănci pentru manipularea dobânzii interbancare europene Euribor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un acord preliminar a fost înregistrat luni la tribunalul districtual din Manhattan, necesitând să fe aprobat de un judecător, scrie News.ro.

Acorduri similare au fost convenite de investitori cu băncile Barclays și HSBC, pentru sume de 94 de milioane de euro, respectiv 45 de milioane de euro, iar acestea au fost aprobate, preliminar, în justiție.

Euribor este echivalenta în euro a Libor, dobânda de referință pentru dobânzile aplicate pentru sute de mii de miliarde de dolari, aflate pe carduri de credit, în împrumuturi studențești, credite ipotecare și alte împrumuturi.

Trump se gândește să-l concedieze pe procurorul special Mueller care anchetează eventuale legături între echipa sa de campanie și oficiali ruși CITEȘTE ȘI Trump se gândește să-l concedieze pe procurorul special Mueller care anchetează eventuale legături între echipa sa de campanie și oficiali ruși

Investitorii au acuzat băncile că au conspirat să manipuleze Euribor și prețurile fixe ale instrumentelor derivate care se bazează pe Euribor, în perioada iunie 2005-martie 2011m încălcând legislația americană.

Deutsche Bank nu a recunoscut vreo vină și a încheiat acordul pentru a evita costuri mai mari.

Costurile Deutsche Bank legate de litigii au depășit 15 miliarde de euro, din 2009.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
euribor