Acțiunile AAGES Târgu Mureș intră la tranzacționare luni

Acțiunile AAGES Târgu Mureș intră la tranzacționare luni
scris 16 iun 2017

Data de 19 iunie va fi prima în ringul de tranzacționare de la BVB pentru producătorul de instalații industriale AAGES Târgu Mureș, ca o companie a cărei ofertă publică îi ridică valoarea de piață la 5,56 milioane lei (1,22 milioane euro).

Bursa de Valori București va avea, începând de luni, un nou emitent la cota sa, compania AAGES din Târgu Mureș (AAG) care închide o secvență de 3 listări cu succes în 6 luni a unor companii private pe piața de capital românească. Compania ajunge la cota BVB, potrivit unui anunț al emitentului publicat azi la finele sesiunii de tranzacționare, după o ofertă publică ce a fost închisă după numai 2 zile de intermediarul SSIF Goldring ce a vrut să prevină o suprasubscriere foarte mare.

Cum toate subscrierile au fost efectuate la prețul maxim de 3,90 lei/acțiune, însă, în parametri care permit acordarea discount-ului de 5%, investitorii vor primi acțiunile la prețul de 3,7050 lei/acțiune. Rata de alocare este de 0,3875207969, iar valoarea ofertei se ridică la 5,56 milioane lei (1,22 milioane euro).

Profituri de aproape 250 milioane euro pentru fondurile închise de la BVB în primele 5 luni ale anului CITEȘTE ȘI Profituri de aproape 250 milioane euro pentru fondurile închise de la BVB în primele 5 luni ale anului

AAGES, companie specializată în producerea de instalații destinate încălzirii prin inducție a metalelor, ajunge la cota BVB la o capitalizare bursieră de 37,05 milioane lei (8,12 milioane euro). La acest nivel, dacă avem în vedere faptul că profitul net conform rezultatelor financiare anuale auditate pe anul 2016 este de 3,18 milioane lei, rezultă că societatea intră la cota BVB cu o valoare a indicatorului P/E, care raportează prețul acțiunii la câștigul companiei, de 11,65, aproape la jumătate față de media din regiune pentru companiile din sector de 25,59, menționată într-un raport al casei de brokeraj BRK Financial Group publicat în perioada derulării ofertei.

Rezerva Federală a SUA a majorat dobânda cheie pentru a doua oară în acest an CITEȘTE ȘI Rezerva Federală a SUA a majorat dobânda cheie pentru a doua oară în acest an

AAGES, companie fondată încă de la începutul anilor ‘90 de 10 ingineri și cercetători științifici care în anii ’80 au lucrat în cadrul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE București, filiala Târgu Mureș, îl are ca acționar majoritar pe directorul general Gabor Molnar.

În 2016, veniturile totale din exploatare ale companiei au fost de 24,94 milioane lei, conform rezultatelor financiare anuale auditate, în scădere cu 11,28% comparativ cu 28,11 milioane lei în 2015. La sfârșitul anului trecut, compania avea active totale de 29,87 milioane lei, cu 2,96% peste cele de 29,01 milioane lei prinse în contabilitate cu un an înainte.

În același interval de raportare, datoriile s-au majorat cu 6,62%, la 10,30 milioane lei, de la 9,66 milioane lei. Dintre acestea 4,80 milioane lei le reprezintă împrumuturile bancare pe termen scurt, iar 3,38 milioane lei datoriile comerciale.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
aages
bvb
bursa
goldring
listare
brk financial group