Papalekas a ieșit pe piețe cu o emisiune de obligațiuni de 550 milioane euro. Banii vor fi folosiți inclusiv pentru proiectele din România

Papalekas a ieșit pe piețe cu o emisiune de obligațiuni de 550 milioane euro. Banii vor fi folosiți inclusiv pentru proiectele din România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 iun 2017

Fondul de investiții imobiliare Globalworth, înființat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a atras 550 milioane de euro în cadrul primei sale emisiuni de obligațiuni în euro, a anunțat marți fondul. Cel mai mare proprietar de birouri din România va folosi fondurile pentru plata unor datorii și finanțarea expansiunii pe piața românescă și în regiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Aceasta este cea mai mare emisiune de obligațiuni de către o companie care activează în România, tranzacția reconfirmând valoarea brandului Globalworth și generând încredere și un interes sporit al investitorilor în România și în piața locală de real-estate", potrivit unui comunicat Globalworth.

Obligațiunile pe cinci ani emise de Globalworth au o dobândă anuală fixă de 2,875% și sunt scandente în iunie 2022. Fondul a depus cerere în vederea listării obligațiunilor pe bursa irlandeză.

“Suntem încântați de interesul puternic arătat de investitorii internaționali față de prima noastră tranzacție cu obligațiuni în euro. Cu ajutorul tranzacției, simplificăm structura capitalului datorat, reducând substanțial costul mediu al datoriei, și creștem cufărul de război pregătit în vederea următoarei etape de creștere în România și în regiunea ECE, în special în Polonia”, spune Dimitris Raptis, director executiv adjunct și de investiții al Globalworth.

Valoarea proprietăților administrate de Papalekas în România a urcat la aproape 978 milioane euro CITEȘTE ȘI Valoarea proprietăților administrate de Papalekas în România a urcat la aproape 978 milioane euro

Intermediarii emisiunii de obligațiuni au fost Deutsche Bank, JP Morgan Securities și UBS, iar BT Capital Partners și Rand Merchant Bank au acționat în calitate de co-manageri.

Globalworth s-a numărat printre cei mai activi investitori imobiliari de pe piața locală în ultimii ani, printre principalele proiecte deținute fiind Tower Center International, BOB, BOC, Upground, Nusco Tower, Green Court Building A sau Unicredit HQ.

În prima parte a anului, Globalworth a cumpărat de la israelianul Simon Roth depozitul de piese al Renault din comuna Oarja, în apropiere de uzina Dacia de la Mioveni, pentru care a plătit 42,5 milioane de euro.

Din decembrie anul trecut, fondul de investiții are un nou acționar major, după ce cel mai mare grup imobiliar listat pe bursa din Africa de Sud, Growthpoint Properties, a achiziționat un pachet de 26,88% din acțiuni, pentru care a plătit 186,4 milioane de euro. Banii vor fi folosiți pentru dezvoltarea Globalworth Campus, de la stația de metrou Pipera, și a altor proiecte.

Papalekas, care înaintea tranzacției deținea 36,14% din acțiunile Globalworth, a rămas cu o participație de 25,72%.

viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth
eurobond
obligatiuni
ioannis papalekas
finantare