Acționarii Romgaz aprobă distribuirea unor dividende brute însumate de 3,82 lei/acțiune

Acționarii Romgaz aprobă distribuirea unor dividende brute însumate de 3,82 lei/acțiune

Sursa foto: Prudencio Alvarez / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 iun 2017

În Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de astăzi de la Romgaz, acționarii au aprobat distribuirea atât a dividendului de 2,40 lei/acțiune aferent câștigului obținut anul trecut, cât și a unui dividend special în valoare brută de 1,42 lei/acțiune din rezervele constituite din profitul nerepartizat în exercițiile financiare precedente. La prețul de ieri, de 32,70 lei/acțiune al titlurilor Romgaz, randamentul net al dividendelor este de 11,10%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Nicio emoție la Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la Romgaz Mediaș (SNG). În proporție de 93-94%, acționarii au aprobat distribuirea unor dividende în valare brută însumată de 3,82 lei/acțiune, așa cum figura în propunerea Consiliului de Administrație. 1,47 miliarde lei (320,89 milioane euro) vor pleca spre acționari.

Dividendul brut aferent câștigului net pe anul anterior va fi de 2,40 lei/acțiune, respectiv suma de 925,01 milioane lei, reprezentând 90,28% din profitul net de 941,33 milioane lei obținut în 2016. Acestuia i se adaugă – în baza Ordonanței de Urgență 29/2017 care prevede repartizarea de câștiguri din rezervele constituite în baza profiturilor reportate din anii anteriori – distribuirea unui dividend suplimentar în valoare brută de 1,42 lei/acțiune.

De la jocuri de noroc, la șefia Romgaz CITEȘTE ȘI De la jocuri de noroc, la șefia Romgaz

Cumulate, cele 2 dividende în valoare brută de 3,82 lei/acțiune, raportate la prețul de piață de 32,70 lei/acțiune al închiderii de ieri de la BVB al titlurilor Romgaz, oferă investitorilor un randament calculat la nivel net de 11,10%, unul dintre cele mai atractive ale emitenților care se află la cota Bursei de Valori București.

Cu mai puțin de o oră înainte de închiderea sesiunii de tranzacționare, titlurile Romgaz sunt cele mai tranzacționate la BVB, cu transferuri însumând 6,93 milioane lei, conform platformei de tranzacționare a IFB Finwest. Cotația este în staționare la nivelul care conferă producătorului de gaze naturale o capitalizare bursieră de 12,60 miliarde lei (2,74 miliarde euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
dividende
bvb
bursa