Acțiunile au scăzut, iar obligațiunile și aurul au crescut în Asia, după atacul SUA în Siria

Acțiunile au scăzut, iar obligațiunile și aurul au crescut în Asia, după atacul SUA în Siria
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2017

Acțiunile au scăzut, iar obligațiunile, aurul și yenul au crescut la bursele asiatice, investitorii căutând plasamentele sigure în urma atacului cu rachete împotriva unei baze aeriene din Siria, care amplifică riscul unei confruntări cu Rusia în Iran, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dolarul s-a depreciat cu până la 0,6%, în timp ce aurul și prețurile petrolului au urcat puternic, cu toate că panica s-a redus după ce un oficial american a spus că atacul este singular, neexistând planuri pentru escaladare, scrie News.ro.

”A fost o reacție imediată, pentru că piețele încep să se retragă puțin, întrucât nu pare că vor mai exista și alte reacții”, a declarat Christoffer Moltke-Leth, director pentru tranzacții în numele clienților internaționali la Saxo Capital Markets în Singapore.

Indicele MSCI al pieței Asia-Pacific, excluzând Japonia, a scăzut cu 0,4%, după un declin de până la 0,85%, la un minim al ultimelor două săptămâni și jumătate. Indicele este pe cale să încheie săptămână în declin cu 0,2%.

Impact redus al majorării salariului minim: Câștigul mediu net a coborât în februarie la 2.236 lei CITEȘTE ȘI Impact redus al majorării salariului minim: Câștigul mediu net a coborât în februarie la 2.236 lei

Indicele japonez Nikkei a inversat declinul inițial, avansând cu 0,4%, iar pierderea săptămânală a fost limitată la 1,3%.

În Europa, indicii bursieri se îndreaptă spre o deschidere negativă, cu FTSE 100, al bursei londoneze, și CAC 40 al bursei din Paris în declin cu 0,2%, iar DAX al bursei din Frankfurt în scădere cu 0,3%.

Președintele american Donald Trump a ordonat joi atacul cu rachete împotriva unei baze aeriene siriene controlată de președintele Bashar al-Assadca reacție la atacul chimic lansat marți de acolo, care a ucis cel puțin 70 de oameni.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni asia
pret aur