Acțiunile europene au încheiat săptămâna pe roșu, în pofida unui avans în ședința de vineri

Acțiunile europene au încheiat săptămâna pe roșu, în pofida unui avans în ședința de vineri
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 iul 2016

Acțiunile europene au încheiat săptămâna în scădere, în pofida unui avans destul de puternic în ședința de vineri, susținut în special de sectorul financiar-bancar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-suropean Stoxx Europe 600 a încheiat ședința de astăzi cu un avans de 1,6%, dar, pe parcursul săptămânii, a pierdut aproape 1,5%. Indicele avansase ieri cu 1,05% după trei ședințe consecutive de scăderi, susținut de o corecție a titlurilor din sectorul bancar, care au coborât puternic pe parcursul săptămânii.

Stoxx Europe 600 Banks, indice reprezentativ pentru evoluția sectorului bancar european, a crescut cu 3,7%. Chiar și după avansul major de astăzi, indicele sectorului bancar a încheiat săptămâna cu un declin de 1,9%.

Bursa românească și-a consumat evenimentele proprii. Investitorii se uită pentru aflarea direcției pe piețele externe CITEȘTE ȘI Bursa românească și-a consumat evenimentele proprii. Investitorii se uită pentru aflarea direcției pe piețele externe

Acțiunile Monte dei Paschi di Siena au avansat cu 5,5% după ce banca italiană a anunțat că lucrează cu autoritățile bancare europene la găsirea unei soluții pentru reducerea creditelor neperformante, care în ultimii ani au fost o sursă de îngrijorare. Săptămâna aceasta, Banca Centrală Europeană a solicitat reducerea portofoliului de credite neperformante al băncii de la 46,9 miliarde de euro la 32,6 miliarde de euro.

Totodată, acțiunile Banco Popolare au crescut peste 18% după ce testele interne de stres al băncii au arătat că banca este rezistentă la șocuri externe.

Băncile italiene au în portofolii credite neperformante totale în valoare de circa 360 de miliarde de euro, iar cotațiilor acțiunilor acestora au scăzut abrupt după referendumul în care britanicii au optat pentru ieșirea din UE.

Avansul de astăzi al burselor a fost susținut și de datele peste așteptări referitoare la piața muncii din Statele Unite, cu efecte pozitive asupra sentimentului din piețe, puternic afectat de decizia britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană. Economia americană a creat, în iunie, 287.000 de noi locuri de muncă, peste așteptările analiștilor, iar salariul mediu orar a avansat ușor, cu 0,1%, la 25,61 dolari. În ritm anual, salariul orar a avansat cu 2,6%. Evoluția pieței muncii a fost peste așteptările analiștilor contactați de Reuters, care anticipau înființarea a 175.000 de locuri de muncă. Analiștii consideă totuși că șansele majorării dobânzii cheie la următoare ședință de politică monetară a Fed sunt nule, deși o creștere a acesteia este posibilă până la finele anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx europe 600
burse
actiuni
banci
bce
fed
sua