Acțiunile europene au încheiat săptămâna “pe roșu”. Investitorii, dezamăgiți că Yellen nu a dat indicii privind direcția politicii monetare

Acțiunile europene au încheiat săptămâna “pe roșu”. Investitorii, dezamăgiți că Yellen nu a dat indicii privind direcția politicii monetare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 aug 2017

Acțiunile europene au încheiat săptămâna “pe roșu”, după o sesiune bursieră în care au oscilat între aprecieri și scăderi minore, în condițiile în care investitorii așteaptau indicii asupra viitoarelor decizii de politică monetară ale băncilor centrale din principalele economii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Janet Yellen, președintele Rezervei Federale (Fed) americane, a evitat să vorbească despre politica monetară în discursul susținut cu ocazia simpozionului internațional de la Jackson Hole, din statul Wyoming, care reunește guvernatori ai marilor băncilor centrale din întreaga lume.

Yellen s-a concentrat în schimb pe reformele implementate după criza globală din 2007-2009. Șefa băncii centrale americane a apărat regulamentele și reformele introduse după criză, spunând că acestea au dus la întărirea sistemului financiar. Comentariile lui Yellen au venit în replică la criticile exprimate recent de președintele Donald Trump, dar și de bancherii din sectorul privat, printre care și Jamie Dimo, directorul general al JPMorgan.

Și bancherii de pe Wall Street anticipează că se apropie o nouă criză economică CITEȘTE ȘI Și bancherii de pe Wall Street anticipează că se apropie o nouă criză economică

Mario Draghi, președintele Băncii Centrale Europene (BCE), prezent la conferință, este așteptat să susțină un discurs la ora 21:00 (ora României).

Refuzul lui Yellen de a discuta pe marginea următoarelor mutări în privința ratelor dobânzilor a dezamăgit investitorii și a dus la deprecierea dolarului.

Euro a urcat cu 0,76% față de dolar, până la un maxim intraday de 1,1891 unități, cea mai ridicată cotație începând cu 4 august, potrivit datelor investing.com.

Dolarul a pierdut teren și în fața lirei sterline, care s-a apreciat cu 0,63%, până la 1,2882 unități.

Bursa londoneză a consemnat un declin de aproape 0,1%, după ce ieri a închis la cel mai ridicat nivel din ultimele două săptămâni.

Pe alte piețe, indicele DAX 30, al bursei de la Frankfurt, a scăzut cu 0,11%, principalul indice al bursei de la Paris, CAC 30, a consemnat un declin de 0,17%, iar, în Italia, FTSE MIB 1945 s-a apreciat cu aproape 0,1%.

Acțiunile Provident Financial, care au marți au pierdut 66% din valoare după ce compania a estimat pierderi de până la 120 milioane de lire pentru trimestrul trei și a anunțat demisia directorului general, au crescut astăzi cu 22,46%.

Titlurile asigurătorului Aviva s-au depreciat cu 0,3%, în urma anunțului privind vânzarea participației de 50% deținută la compania mixtă Avipop, din Italia.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
evolutii
janet yellen