Acțiunile europene au închis în creștere pentru a treia ședință consecutiv

Acțiunile europene au închis în creștere pentru a treia ședință consecutiv
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 apr 2016

Acțiunile europene au închis în creștere miercuri, pentru a treia ședință consecutiv, sprijinite de titlurile din minerit, dar și de cele din sectorul energetic, în contextul în care prețul petrolului a recuperat declinul din prima parte a zilei, informează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Stoxx Europe 600 a avansat cu 0,4% după ce luni a crescut cu 1,5%, la cel mai ridicat nivel din ultimele trei luni.

Prețul petrolului Brent, cu livrare în iunie, a crescut cu 3,6%, la 45,4 dolari pe baril, în timp ce, la New York, West Texas Intermediate (WTI) - cu livrare în mai, a avansat cu 3,5%, la  42, 4 dolari pe baril.

Creșterea prețului petrolului a avut loc după o scădere de circa 3% în prima parte a zile, în urma anunțului încheierii grevei angajaților din sectorul petrolier din Kuweit.

Fondul Proprietatea provoacă scăderea bursei anunțând ieșirea din Romgaz CITEȘTE ȘI Fondul Proprietatea provoacă scăderea bursei anunțând ieșirea din Romgaz

Ulterior, petrolul a recuperat pierderea după ce agenția americană Energy Information Administration (EIA) a raportat o scădere a producției interne de petrol cu 24.000 de barili pe zi săptămâna trecută, la 8,95 milioane de barili pe zi, al șaselea declin săptămânal consecutiv.

Petrolului s-a depreciat până marți timp de cinci zile consecutive în urma eșecului negocierilor principalilor producători privind un acord de plafonăre a producției la nivelul lunii ianuarie.

Marți, cotațiile petrolului au crescut cu peste 3%, sprijinite de o grevă a muncitorilor din domeniul petrolier din Kuweit, ca urmare a unei reforme legate de salariile din sectorul public. Astfel, pe fondul grevei, producția de petrol a țării s-a redus în ultimele zile la circa 1,5 milioane de barili/zi, aproximativ jumătate din producția medie zilnică de luna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
stoxx europe 600
brent
petrol
wti
kuweit
eia