Acțiunile europene au închis la cel mai redus nivel din ultimele 3 săptămâni

Acțiunile europene au închis la cel mai redus nivel din ultimele 3 săptămâni
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 mai 2016

Acțiunile europene au închis în scădere marți, la cel mai redus nivel din ultimele trei săptămâni, în condițiile în care rezultatele trimestriale raportate de bănci au dezamăgit investitorii, iar cotațiile petrolului au scăzut pentru a treia ședință consecutiv, informează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Soxx Europe 600 a scăzut cu 1,7%, la cel mai redus nivel din 12 aprilie. Niciun sector nu a înregistrat creșteri, cele mai mari scăderi fiind consemnate de titlurile companiilor producătoare de materii prime (-6,33%), petrol și gaze (-2,8%) și financiar (-2,19%).

Acțiunile Commerzbank, a doua cea mai mare bancă din Germania, au scăzut cu 8,3%. Profitul băncii germane a scăzut în primele trei luni ale anului la mai puțin de jumătate comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, de la 338 milioane de euro la 163 milioane de euro.

Chinezii de la CEFC vor plăti 680 milioane dolari pentru a prelua controlul la KMG International, fost Rompetrol Group CITEȘTE ȘI Chinezii de la CEFC vor plăti 680 milioane dolari pentru a prelua controlul la KMG International, fost Rompetrol Group

Totodată, titlurile UBS Group, cea mai mare bancă din Elveția, au coborât cu 7,5%, după ce a fost raportată o scădere de 64% a profitului net, la 707 milioane de franci elvețieni, sub așteptările analiștilor.

Prețul contractelor futures pentru petrolul Brent cu livrare în iulie a scăzut cu 2,3%, la 44,8 dolari pe baril. Prețul West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în iunie a coborât cu aproape 3%, la 43,5 dolari pe baril.

"Există temeri că avansul petrolului s-a oprit deocamdată. Investitorii așteaptă ca piața să se reechilibreze și suntem destul de departe de acest lucru, așa că nu mă surprinde că vedem anumite corecții", spune Michael Lynch, președintele Strategic Energy & Economic Research, citat de Bloomberg.

Moneda unică europeană s-a depreciat cu 0,13% față de dolar, la 1,517 dolari pentru un euro, după ce a atins un maxim intraday de 1,161 dolari.

Euro a urcat marți peste cotația de 1,16 dolari unitate pentru prima oară începând cu luna august a anului trecut, în condițiile în care investitorii pariază că banca centrală a SUA nu va majora dobânda cheie până la finele anului.

Luni, moneda europeană a depășit pragul de 1,15 dolari pentru prima dată în ultimele opt luni, în contextul în care tot mai mulți traderi estimează că Rezerva Federală (Fed) nu va majora dobânda de politică monetară în acest an, în pofida datelor încurajatoare privind evoluția inflației în primele luni ale anului.

Săptămâna trecută, Fed a menținut, pentru a treia ședință consecutivă, dobânda de politică monetară la 0,25-0,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
stoxx europe 600
banci