Profitul net al UBS, cea mai mare bancă din Elveția, a scăzut mai mult decât anticipau analiștii

Profitul net al UBS, cea mai mare bancă din Elveția, a scăzut mai mult decât anticipau analiștii
scris 3 mai 2016

Profitul net al UBS, cea mai mare bancă din Elveția, a scăzut cu 64% în primul trimestru, la 707 milioane de franci elvețieni, nivel sub așteptările analiștilor, care anticipau un profit mai mare, toate diviziile înregistrând câștiguri mai mici comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, relatează Bloomberg.

Analiștii anticipau un profit net de 735 de milioane de franci elvețieni.

În urmă cu un an, UBS a obținut un profit net de 1,98 miliarde de franci, arată news.ro.

"Creșterea incertitudinilor economice și geopolitice, precum și instabilitatea pieței globale au condus la o aversiune mai pronunțată față de risc a clienților. Acest fapt s-a transpus într-un volum anormal de scăzut al tranzacțiilor", se arată într-un comunicat al UBS.

Darea în plată, o lege cumplită CITEȘTE ȘI Darea în plată, o lege cumplită

Directorul general Sergio Ermotti a redus operațiunile de investment banking în favoarea celor de administrare a averilor, dar banca are probleme din cauza declinului tranzacțiilor, care afectează profiturile.

Divizia de management al averilor a obținut un profit înainte de taxe de 557 de milioane de franci, în scădere de la 951 milioane de franci în urmă cu un an.

În cazul diviziei de investment banking, profitul înainte de taxe a coborât de la 766 milione de franci la 253 milioane de franci.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ubs
banca
elvetia