Euro a sărit de 1,16 dolari pentru prima dată din august 2015

Euro a sărit de 1,16 dolari pentru prima dată din august 2015
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 mai 2016

Euro a urcat marți dimineață peste cotația de 1,16 dolari unitate pentru prima oară începând cu luna august a anului trecut, în condițiile în care investitorii pariază că banca centrală a SUA nu va majora dobânda cheie până la finele anului, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 12:40, euro se tranzacționa la 1,1596 dolari, în creștere cu 0,53% față de referință, după ce în prima parte a tranzacțiilor a atins un maxim intraday de 1,1618 dolari, cea mai ridicată cotație din august 2015.

Moneda europeană a depășit luni pragul de 1,15 dolari pentru prima dată în ultimele opt luni, în contextul în care tot mai mulți traderi estimează că Rezerva Federală (Fed) nu va majora dobânda de politică monetară în acest an, în pofida datelor încurajatoare privind evoluția inflației în primele luni ale anului. Săptămâna trecută, Fed a menținut, pentru a treia ședință consecutivă, dobânda de politică monetară la 0,25-0,5%.

Economia SUA a crescut cu 0,5% în primul trimestru, cel mai lent avans din ultimii doi ani CITEȘTE ȘI Economia SUA a crescut cu 0,5% în primul trimestru, cel mai lent avans din ultimii doi ani

Dolarul s-a depreciat marți și față de celelalte valute majore ale lumii și a atins un nou minim al ultimelor 18 luni raportat la yen, după ce Banca Japoniei s-a abținut să introducă noi măsuri de stimulare la ședința de săptămâna trecută.

Indicele ICE, care măsoară dolarul american față de un coș format din șase valute importante, printre care euro, yen și lira sterlină, a scăzut cu 0,44%, la 92,18 puncte. De la începutul anului, indicele s-a depreciat cu peste 7%, potrivit datelor Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
dolar
yen
cotatii