Acțiunile europene au închis la cel mai ridicat nivel din ultimele 10 luni, iar titlurile germane au atins un nivel record

Acțiunile europene au închis la cel mai ridicat nivel din ultimele 10 luni, iar titlurile germane au atins un nivel record
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2020

Acțiunile marilor companii europene au încheiat tranzacțiile de luni la cel mai ridicat nivel din ultimele 10 luni, iar titlurile germane au atins un nivel record, susținute de promulgarea programului de ajutoare pentru pandemie din Statele Unite, de acordul pentru Brexit și de începerea programului de vaccinarea în Uniunea Europeană, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european STOXX 600 a urcat cu 0,66%, DAX al bursei din Frankfurt cu 1,49%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 1,20%, scrie News.ro.

Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a avansat cu 0,72%, în timp ce indicele IBEX 35 al bursei din Madrid a crescut cu 0,54%.

Cîțu: Programul Kurzarbeit va fi permanentizat în România CITEȘTE ȘI Cîțu: Programul Kurzarbeit va fi permanentizat în România

În SUA, președintele Donald Trump a semnat program de ajutoare pentru pandemie și proiectul de cheltuieli ale guvernului, în valoarea cumulată de 2.300 de miliarde de dolari, mărind optimismul privind perspectivele economice pe termen scurt.

Lansarea programului de vaccinare în UE a susținut speranțele că pandemia se va încheia în a doua jumătate a anului 2021, iar economia regiunii își va reveni puternic.

Marea Britanie și UE au semnat, joi seara, un acord comercial pentru Brexit, evitând turbulențele care s-ar fi produs în caz contrar.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
stoxx 600
dax