Acțiunile europene, la minimul ultimelor peste 4 luni pe fondul tensiunilor Rusia-Ucraina

Acțiunile europene, la minimul ultimelor peste 4 luni pe fondul tensiunilor Rusia-Ucraina
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 feb 2022

Acțiunile europene au coborât, luni, la cel mai redus nivel din luna octombrie, inversând câștigurile din prima parte a zilei, în contextul intensificării tensiunilor privind situația din Ucraina. Acțiunile rusești au consemnat cel mai abrupt declin din ultimii 8 ani, iar rubla s-a depreciat pentru a treia zi consecutivă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Investitorii analizează ultimele evoluții legate de criza din Ucraina, după ce Kremlinul a transmis că un summit între președintele Vladimir Putin și omologul său american, Joe Biden, anunțat în weekend de către Franța, este “prematur”, iar statele vestice și-au reînnoit avertizările cu privire la o invazie rusă.

Putin a transmis că va decide astăzi dacă recunoaște independența regiunilor ucrainene controlate de separatiștii susținuți de Rusia.

ULTIMA ORĂ MedLife obține o promovare importantă, alături de alte 4 acțiuni care intră în structura indicilor FTSE Russell. Retrogradare pentru titlurile Bittnet CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ MedLife obține o promovare importantă, alături de alte 4 acțiuni care intră în structura indicilor FTSE Russell. Retrogradare pentru titlurile Bittnet

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 a pierdut avansul din prima parte a zilei și s-a corectat cu 1,30%, până la 454,81 de puncte, cel mai scăzut nivel începând cu 6 octombrie.

Referința DAX de la Frankfurt s-a depreciat cu 2,07%, indicele CAC 40 de la Paris a consemnat un declin de 2,04%, în timp ce indicele FTSE 100 de la Londra a coborât cu 0,39%.

Indicele MOEX Russia s-a prăbușit cu până la 14% în cursul tranzacțiilor și a închis cu un declin de 10,50%, cel mai mare la nivelul unei zile începând cu luna martie 2014, după anexarea ilegală a Crimeei.

Ministerul rus de Finanțe a anulat o emisiune de obligațiuni programată pentru marți, citând volatilitatea ridicată. Rubla s-a depreciat pentru a treia zi consecutivă.

"Incertitudinea continuă să domine. În cazul unui conflict armat, activele rusești vor slăbi substanțial mai mult decât acum", a comentat Cristian Maggio, șeful departamentului de strategie de portofoliu de la TD Securities, citat de Bloomberg.

În SUA, unde piețele sunt închise astăzi de Ziua Președinților, contractele futures pe indicii principali se depreciau cu până la 1,70% în jurul orei 20:00 (ora României).

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
ucraina
rusia
tensiuni
invazie ucraina