Acțiunile europene scad după exploziile din Bruxelles, cele mai afectate sunt titlurile din transporturi și turism

Acțiunile europene scad după exploziile din Bruxelles, cele mai afectate sunt titlurile din transporturi și turism
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 22 mar 2016

Acțiunile europene au scăzut marți, ca urmare a exploziilor care au avut loc la Bruxelles, cele mai afectate fiind titlurile din turism și transporturi, transmit Reuters și MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Orice eveniment precum cel care a avut loc în această dimineață la Bruxelles influențează puternic apetitul pentru risc al investitorilor",  a declarat Michael Hewson, director de strategie la CMC Markets, în Londra.

Indicele Stoxx Europe 600 era în scădere cu circa 1,3%, cel mai mare declin fiind înregistrat de titlurile din turism și transporturi. Acțiunile France-KLM erau în coborâre cu 4,2%, iar International Consolidated Airlines Group, proprietarul British Airways, și Deutsche Lufthansa, cu 4%. Acțiunile AccorHotels, care deține și Ibis, erau în coborâre cu 3,4% pe bursa de la Paris, iar cele ale Intercontinental Hotel Group pierduseră circa 2,3% pe bursa de la Londra.

Comisia Europeană cere personalului să rămână acasă sau în birouri după exploziile din Bruxelles CITEȘTE ȘI Comisia Europeană cere personalului să rămână acasă sau în birouri după exploziile din Bruxelles

Pe de altă parte, cotațiile aurului au urcat cu aproape 1%, în condițiile în care investitorii se orientează spre plasamente considerate mai sigure.

“Norul întunecat al terorismului pare să se fi întors asupra piețelor europene în această dimineață după informațiile privind exploziile din Bruxelles”, a spus Tony Cross, analist la Trustnet Direct, într-o notă.

Totodată, zborurile din și spre Bruxelles au fost anulate, iar în principalele aeroporturi din Europa au fost luate măsuri suplimentare de siguranță, informează Bloomberg.

Două explozii au fost înregistrate marți dimineață pe aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles, relatează presa belgiană citată de Reuters, care precizează că o parte din plafonul clădirii s-a prăbușit. La scurt timp, au fost semnalate patru explozii la stațiile de metrou Schuman și Maelbeek din Bruxelles, aflate în imediata apropiere a sediului Comisiei Europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
titluri
stoxx europe 600
terorism
bruxelles
explozii