Acțiunile europene se îndreaptă spre cel mai mare declin săptămânal din noiembrie

Acțiunile europene se îndreaptă spre cel mai mare declin săptămânal din noiembrie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 ian 2022

Acțiunile europene scad vineri și sunt pe punctul de a încheia săptămâna în teritoriu "roșu", după noi comentarii din partea oficialilor Rezervei Federale (Fed) a SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 scade vineri cu 0,57%. Pe parcursul săptămânii, indicele a pierdut 0,61%, până la 483,3 puncte și se îndreaptă spre cea mai slabă evoluție săptămânală din luna noiembrie.

Sesiune de consolidare la bursă. 2 tranzacții majore de tip deal cu acțiuni OMV Petrom și BRD CITEȘTE ȘI Sesiune de consolidare la bursă. 2 tranzacții majore de tip deal cu acțiuni OMV Petrom și BRD

DAX (Frankfurt) coboară vineri 0,63%, CAC 40 (Paris) scade cu 0,59%, iar FTSE 100 (Londra), cu 0,12%.

Investitorii anticipează că Fed va majora în curând dobânzile de politică monetară, o astfel de mutare fiind posibilă chiar în luna martie.

Lael Braindard, membră în Consiliul guvernatorilor Fed și nominalizarea lui Joe Biden pentru funcția de vicepreședinte al instituției, a indicat că banca va majora dobânzile în luna martie pentru a tempera inflația, aflată la maximul ultimelor 4 decenii.

"În mod clar, simțim în piețe impactul înăspririi monetare", afirmă Guillaume Paillat, manager portofoliu la Aviva Investors, citat de Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
fed
dobanzi sua