Acțiunile europene sunt în creștere, susținute de informații privind negocierile comerciale dintre SUA și China

Acțiunile europene sunt în creștere, susținute de informații privind negocierile comerciale dintre SUA și China
scris 4 ian 2019

Informațiile referitoare la o întâlnire pentru discuții comerciale între SUA-China, cele mai mari economii din lume, pe 7-8 ianuarie, au stimulat vineri creșterea acțiunilor europene, după o săptămână dificilă, agitată de un avertisment rar referitor la venituri dat de Apple, transmite Reuters.

Acțiunile sensibile la evoluția războiului comercial dintre Statele Unite și China, precum cele din sectorul auto, industrie și minerit, au susținut creșterea pieței, în timp ce titlurile bancare au urcat după anunțul Chinei referitor la negocierile la nivel viceministerial cu Statele Unite, de pe 7-8 ianuarie, scrie News.ro.

Indicele sectorului minier a avansat cu 2%, fiind principalul beneficiar, după revenirea prețurilor cuprului, datorită discuiilor comerciale. Indicele sectorului auto a urcat cu 1%, iar indicele bancar cu 1,3%.

Rezervele valutare administrate de BNR au crescut cu 534 milioane euro în decembrie, la 33,07 miliarde de euro CITEȘTE ȘI Rezervele valutare administrate de BNR au crescut cu 534 milioane euro în decembrie, la 33,07 miliarde de euro

În cazul sectorului auto, indicele a avansat cu 1,8%, pe fondul unei creșteri a prețurilor petrolului de peste 1%.

Indicele pan-european Stoxx 600 este în urcare cu 1,25%, DAX al bursei din Franakfurt cu 1,51%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,15%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 crește cu 1,1%.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
actiuni
negocieri comerciale