Acțiunile europene sunt în scădere, afectate de intrarea în vigoare a unor noi tarife în războiul comercial SUA-China

Acțiunile europene sunt în scădere, afectate de intrarea în vigoare a unor noi tarife în războiul comercial SUA-China
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 sep 2018

Acțiunile europene sunt tranzacționate luni în scădere, afectate de intrarea în vigoare a unor noi tarife punitive în războiul comercial dintre Statele Unite și China și de anularea de către Beijing a planurilor de negociere, evoluții care provoacă noi temeri legate de prelungirea conflictului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele european Stoxx 600 este în declin cu 0,18%, indicele german DAX cu 0,46%, iar CAC 40 al bursei din Paris, cu 0,23%, scrie News.ro.

Componentele sectorului auto și sectorului minier ale acestui indice sunt în declin cu 0,8%, respectiv cu 0,9%.

Ministerul Finanțelor: Au fost depuse 32 de cereri pentru investiții în valoare totală de 3,8 miliarde de lei CITEȘTE ȘI Ministerul Finanțelor: Au fost depuse 32 de cereri pentru investiții în valoare totală de 3,8 miliarde de lei

Indicele Stoxx 50 al celor mai mari companii din zona euro, a scăzut cu 0,3%, întrerupând cea mai lungă serie de creșteri de după 1997.

Acțiunile companiei de servicii de televiziune prin cablu Sky au urcat cu 8,6%, la 17,23 lire sterline pe unitate, după ce grupul american Comcast a câștigat licitația de preluare a unei participații de control.

Titlurile Rangold Resources au avansat cu 4,4%, după ce compania a convenit o fuziune de pe poziții de egalitate cu compania canadiană Barrick Gold, într-un acord în valoare de 18,3 miliarde de dolari.

Operatorul de turism Thomas Cook este tranzacționat în schimb în declin cu 25%, ca urmare a reducerii estimărilor de profit, grupul atribuind cererea mai slabă de vacanțe temperaturilor ridicate din nordul Europei, în perioada august-septembrie.

Titlurile grupului de turism TUI au coborât cu 3,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
scadere