LISTA Teraplast, Therme, Borsec, Vrancart, Prodplast, Automobile Dacia, Bosch, Maspex cer ajutor de stat

LISTA Teraplast, Therme, Borsec, Vrancart, Prodplast, Automobile Dacia, Bosch, Maspex cer ajutor de stat
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 23 sep 2018

Teraplast, Therme Nord, care a dezvoltat complexul Therme de lângă București, Romaqua, producător al apei minerale Borsec, Vrancart, Prodplast, Automobile Dacia, Electrocasnice Bosch, Maspex sunt printre companiile care au cerut în acest an ajutor de stat pentru diferite proiecte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.
ULTIMA ORĂ Gigantul Apple și-a înființat în România o firmă. Administrator este directorul de Corporate Law - International al companiei americane CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Gigantul Apple și-a înființat în România o firmă. Administrator este directorul de Corporate Law - International al companiei americane

De exemplu, Depaco, parte din grupul Teraplast, va deschide o unitate de producție de 38.000 metri pătrați în Băicoi (județul Prahova).  TeraGlass pregătește un flux nou de producție de ferestre și uși termopan, complet automatizat, care va contribui, deopotrivă, la creșterea capacității de producție și a productivității muncii. Această investiție vine ca urmare a creșterii cererii pentru produse TeraGlass. 

Grupul TeraPlast a mai depus proiecte pentru ajutor de stat și în ultimii doi ani.

Therme București, cel mai mare centru de relaxare, distracție și wellness din Europa, a deschis recent două parcuri în cadrul complexului, cu circa 10.000 metri pătrați de spațiu verde, și pregătește noi extinderi. Pentru amenajarea întregului complex a mai fost obținut ajutor de stat.

Producătorul de hârtie, carton și ambalaje Vrancart Adjud (VNC), controlat de SIF Banat-Crișana, a preluat integral Rom Paper Brașov, unul dintre cei mai importanți producători de hârtii igienico-sanitare din România, care deține și brandul Mototol, tranzacția fiind finalizată recent, la 2 ani după semnarea contractului.

Producătorul de mase plastice Prodplast, controlat de Florin Pogonaru, vrea să obțină un ajutor de stat pentru a-și extinde capacitatea de producție și a-și acoperi astfel parțial costurile. Compania își extinde producția într-un context în care, în luna iunie, cum a anunțat atunci Profit.ro, retailerul francez Carrefour a semnat un contract cu Prodplast pentru a introduce pungi 100% biodegradabile în toate hipermarketurile sale din București și, ulterior, în toată rețeaua de magazine până la finalul lunii.

Producătorul de aparatură electrocasnică BSH Hausgeräte GmbH, companie a grupului Bosch, va investi aproximativ 110 milioane de euro în noua fabrică de mașini de spălat în Simeria.

LISTA integrală poate fi văzută AICI

Ministerul Finanțelor a anunțat anterior că au fost depuse 32 de cereri pentru investiții, în baza schemei de ajutor de stat, în valoare totală de 3,8 miliarde lei, care ar urma să creeze 5.242 de locuri de muncă.

Pentru cele 32 de cereri pentru investiții, ajutorul de stat solicitat se ridică la suma totală de 1,38 miliarde de lei. 18 dintre proiectele analizate au capital românesc, iar 14 au capital străin.

Cighi, Pago: Băncile care au realizat că există beneficii semnificative din colaborarea cu fintech-urile vor ieși câștigătoare CITEȘTE ȘI Cighi, Pago: Băncile care au realizat că există beneficii semnificative din colaborarea cu fintech-urile vor ieși câștigătoare

Potrivit procedurii, experții din cadrul ministerului verifică documentele depuse, iar dacă există neconcordanțe vor fi cerute clarificări legate de informațiile din documentele prezentate. Firmele au la dispoziție 15 zile lucrătoare pentru a răspunde.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul finantelor
investitii
ajutor de stat
locuri de munca