Acțiunile europene sunt pe punctul să înregistreze cea mai mare pierdere săptămânală din ultimele 3 luni

Acțiunile europene sunt pe punctul să înregistreze cea mai mare pierdere săptămânală din ultimele 3 luni

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 oct 2023
Acțiunile europene scad vineri și sunt pe punctul să înregistreze cea mai mare pierdere săptămânală din ultimele trei luni, în condițiile în care temerile tot mai mari legate de un conflict mai amplu în Orientul Mijlociu, creșterea randamentelor obligațiunilor guvernamentale și rapoartele de profituri sub așteptări au făcut ca investitorii să fie din nou reticenți la risc.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Indicele paneuropean Stoxx 600 a atins intraday cel mai scăzut nivel din ultimele șapte luni și a scăzut cu 0,6%, după un final slab pe Wall Street în cursul nopții.
Randamentele titlurilor Trezoreriei americane pe 10 ani au crescut la peste 4,9%, pentru prima oară din 2007 CITEȘTE ȘI Randamentele titlurilor Trezoreriei americane pe 10 ani au crescut la peste 4,9%, pentru prima oară din 2007

Indicele este în scădere cu aproape 3% în această săptămână, deoarece conflictul din Orientul Mijlociu și așteptările privind dobânzi mai mari pe termen lung au afectat și mai mult încrederea investitorilor.

Președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a declarat joi că economia SUA ar putea necesita condiții de împrumut și mai dure, ceea ce a dus la creșterea randamentelor titlurilor de Trezorerie cu scadență lungă până la pragul de 5%.
 
"Pe măsură ce randamentele obligațiunilor crește, crește și costul de oportunitate al investițiilor pe piața bursieră, ceea ce face ca acțiunile să devină o opțiune mai puțin atractivă", a declarat într-o notă Sophie Lund-Yates, analist principal de acțiuni la Hargreaves Lansdown, citată de Reuters.
viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
bursa
actiuni europene