Acțiunile globale, cea mai mare pierdere săptămânală din luna martie

Acțiunile globale, cea mai mare pierdere săptămânală din luna martie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 aug 2023
Acțiunile globale scad abrupt, un indice de referință fiind pe cale să înregistreze cea mai mare pierdere săptămânală din luna martie încoace, în condițiile în care îngrijorările legate de China și creșterea ratelor dobânzilor la nivel mondial au reduc încrederea investitorilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Astfel, MSCI World are un declin săptămânal de circa 2,7%.
VIDEO Soarta României pentru Schengen, discutată la Viena de cancelarii Austriei și Germaniei. O strângere ratată de mână, viralul zilei CITEȘTE ȘI VIDEO Soarta României pentru Schengen, discutată la Viena de cancelarii Austriei și Germaniei. O strângere ratată de mână, viralul zilei

Acțiunile europene continuă declin recent, pe fondul îngrijorărilor legate de creșterea ratelor dobânzilor și de încetinirea economiei chineze.

Contractele futures pe acțiunile din SUA sunt și ele în scădere. Bitcoin a piedrut până la 8%, iar petrolul se îndreaptă spre prima pierdere săptămânală din iunie, în contextul aversiunii la risc.
 
Între timp, piețele de obligațiuni au înregistrat o revenire pe fondul speculațiilor că pierderile ar putea fi exagerate. Randamentul titlurilor de Trezorerie pe 10 ani a scăzut cu două puncte de bază, retrăgându-se de la niveluri care se apropiau de maximul din 2007. Obligațiunile britanice și germane au avansat, de asemenea.
 
Chiar și cu scăderea de astăzi a randamentelor, investitorii se confruntă în continuare cu riscurile inflației persistente și cu ratele care au crescut puternic în ultimele săptămâni. 
viewscnt
Afla mai multe despre
msci world
actiuni globale
stoxx 600