Acțiunile London Stock Exchange urcă puternic după oferta de 27 miliarde dolari pentru Refinitiv

Acțiunile London Stock Exchange urcă puternic după oferta de 27 miliarde dolari pentru Refinitiv
scris 29 iul 2019

Acțiunile London Stock Exchange s-au apreciat cu peste 14% luni dimineață, după ce operatorul bursei londoneze a anunțat că discută preluarea Refinitiv Holdings, printre cei mai mari furnizori mondiali de date și infrastructură pentru piețele financiare, cu birou și în România, în schimbul a 27 miliarde de dolari, incluzând datoriile.

London Stock Exchange Group (LSEG) a anunțat, în weekend, că negociază cu fondul de private equity Blackstone Group și Thomson Reuters pe marginea unei potențiale achiziții a Refinitiv, confirmând informațiile apărute în presă la finele săptămânii trecute.

În jurul prânzului astăzi, acțiunile LSE se apreciau cu 14,6%, până la prețul de 65 lire sterline pe unitate, după ce anterior au atins un maxim intraday de 65,62 lire.

Statul va cumpăra participațiile BCR, BRD și Raiffeisen la Fondul de Garantare a Creditului Rural, care va absorbi apoi fondul guvernului, FNGCIMM. Teodorovici: Deși mai mic, cel de la agricultură are management mai bun CITEȘTE ȘI Statul va cumpăra participațiile BCR, BRD și Raiffeisen la Fondul de Garantare a Creditului Rural, care va absorbi apoi fondul guvernului, FNGCIMM. Teodorovici: Deși mai mic, cel de la agricultură are management mai bun

O eventuală preluare a Refinitiv de către LSEG ar extinde considerabil activitățile operatorului bursier în sectorul serviciilor de date financiare.

Refinitiv Holdings (fosta Thomson Reuters Financial & Risk), este unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de date și infrastructură pentru piețele financiare, deservind peste 40.000 de clienți instituționali și corporate în 190 de țări.

Biroul din România, cu 6 angajați, a raportat afaceri de 4,8 milioane de lei în 2017, ultimul an pentru care sunt disponbile date, și un profit net de 1,1 milioane de lei.

La nivel global, Refinitiv a obținut venituri de 6 miliarde de dolari în 2017.

London Stock Exchange Group operează, pe lângă bursa din Londra, Borsa Italiana și MTS - bursă electronică pentru instrumente cu venit fix.

Grupul a intrat recent pe piața românească, cu un centru de servicii pentru afaceri deschis la București în luna februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
london stock exchange
refinitiv
oferta preluare
actiuni
analiza date financiare