Analiștii CFA estimează în continuare o depreciere a monedei naționale în următoarele 12 luni

Analiștii CFA estimează în continuare o depreciere a monedei naționale în următoarele 12 luni
scris 29 iul 2019

Analiștii financiari CFA România anticipează în continuare o depreciere a monedei naționale în următoarele 12 luni, până la o valoare medie a cursului de 4,8262 lei/euro.

"În ceea ce privește cursul de schimb EUR/RON, 71% dintre participanți anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală). Astfel, valoarea medie a anticipațiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,7810, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,8262. Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni (iulie 2020/iulie 2019) a înregistrat o valoare medie de 4,05%", se arată într-un comunicat CFA România.

În luna iunie 2019, Indicatorul de Încredere Macroeconomică al CFA România a scăzut față de luna anterioară cu 0,6 puncte, până la valoarea de 50,9 puncte (față de aceeași lună a anului anterior, Indicatorul a crescut cu 7,2 puncte). Această evoluție a fost generată de componenta de anticipații a Indicatorului.

BNR a atras 17 miliarde de lei de la bănci, cel mai mare volum în ultimul an CITEȘTE ȘI BNR a atras 17 miliarde de lei de la bănci, cel mai mare volum în ultimul an

Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică a fost lansat în luna mai 2011 și reprezintă un instrument prin intermediul căruia asociația dorește să cuantifice anticipațiile analiștilor financiari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an. De asemenea, sondajul în baza căruia este calculat Indicatorul include și întrebări referitoare la evaluarea condițiilor curente macroeconomice.

CFA România este asociația profesioniștilor în investiții din România, în mare parte deținători ai titlului Chartered Financial Analyst, calificare administrată de CFA Institute (USA). 

Fosta Piraeus Bank, obligată în urma unei sentințe definitive să modifice două tipuri de contract cu persoane fizice CITEȘTE ȘI Fosta Piraeus Bank, obligată în urma unei sentințe definitive să modifice două tipuri de contract cu persoane fizice

Sondajul este realizat în ultima săptămână a fiecărei luni, iar participanții sunt membri ai CFA România și candidații pentru nivelurile II si III ale examenului CFA.

viewscnt
Afla mai multe despre
cfa
inflatie