Operatorul London Stock Exchange negociază preluarea firmei de analiză date Refinitiv, prezentă și în România

Operatorul London Stock Exchange negociază preluarea firmei de analiză date Refinitiv, prezentă și în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 iul 2019

Operatorul bursei din Londra negociază preluarea Refinitiv Holdings, printre cei mai mari furnizori mondiali de date și infrastructură pentru piețele financiare, cu birou și în România, într-o tranzacție de 21,81 miliarde lire sterline (27 miliarde de dolari).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Suma include datoria netă a Refinitiv, datorie care la finele anului trecut se ridica la 12,2 miliarde de dolari, potrivit Reuters.

London Stock Exchange Group (LSEG) discută cu fondul de private equity Blackstone Group și Thomson Reuters pe marginea unei potențiale achiziții a Refinitiv.

Puține mișcări pe bursă și doar cu străinii CITEȘTE ȘI Puține mișcări pe bursă și doar cu străinii

Blackstone deține 55% din acțiunile Refinitiv, participație preluată anul trecut de la Thomson Reuters în schimbul a 20 miliarde de dolari (incluzând datoriile). Thomson Reuters, proprietarul Reuters News, controlează restul de 45%.

Operatorul bursei londoneze intenționează să finanțeze achiziția cu numerar și acțiuni proprii. În urma operațiunii, acționarii Refinitiv vor deține o participație de circa 37% la grupul rezultat și sub 30% din drepturile de vot.

În cazul concretizării tranzacției, Thomson Reuters va controla 15% din acțiunile LSEG.

Acțiunile Thomson Reuters au închis la prețul record de 92,74 dolari canadieni pe bursa din Toronto vineri, după apariția primelor informații în presă privind potențiala achiziție.

Deutsche Boerse, operatorul bursei din Frankfurt, care anunțase anterior că negociază preluarea unor active din sectorul forex de la Refinitiv, a transmis că nu se așteaptă la finalizarea cu succes a discuțiilor în urma ofertei lansate de rivalul londonez

O eventuală preluare a Refinitiv de către LSEG ar extinde considerabil activitățile operatorului bursier în sectorul serviciilor de date financiare, sector privit ca o sursă mai stabilă de numerar comparativ cu operațiunile primare, bazate pe tranzacții.

“Bursele globale se concentrează din ce în ce mai mult pe date și tehnologie pentru creșterea veniturilor și mai puțin pe intermedierea tranzacțiilor”, a comentat analistul Kevin McPartland de la Greenwich Associates.

Refinitiv Holdings (fosta Thomson Reuters Financial & Risk), este unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de date și infrastructură pentru piețele financiare, deservind peste 40.000 de clienți instituționali și corporate în 190 de țări.

Biroul din România, cu 6 angajați, a raportat afaceri de 4,8 milioane de lei în 2017, ultimul an pentru care sunt disponbile date, și un profit net de 1,1 milioane de lei.

La nivel global, Refinitiv a obținut venituri de 6 miliarde de dolari în 2017.

London Stock Exchange Group operează, pe lângă bursa din Londra, Borsa Italiana și MTS - bursă electronică pentru instrumente cu venit fix.

Grupul a intrat recent pe piața românească, cu un centru de servicii pentru afaceri deschis la București în luna februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
lseg
london stock exchange
refinitiv
achizitie
negocieri
preluare
analiza date piete financiare
deutsche boerse
thomson reuters