ANALIZĂ PROFIT TV Început de săptămână liniștit pe principalele piețe financiare globale și vacanță la București

ANALIZĂ PROFIT TV Început de săptămână liniștit pe principalele piețe financiare globale și vacanță la București
Cătălin Chivu
Cătălin Chivu
scris 23 iul 2019

Săptămâna a început cu scăderi pe bursele asiatice, cele mai mari pierderi înregistrându-se în Hong Kong (HangSeng -1,37%) și Shanghai (SSEC -1,27%).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

A fost o zi în general neconcludentă pe piețele europene, la finalul căreia indicii majori au afișat câștiguri moderate, după pierderile din zilele trecute. De remarcat creșterea de +5,73% ale acțiunilor Philips, după ce compania tehnologică a anunțat o creștere a vânzărilor comparabile pentru al doilea trimestru de șase procente, mai mare decât cea anticipată.

După DeutscheBank, un alt colos bancar, grupul italian UniCredit, pregătește un nou val de concedieri, care ar putea viza până la 10,000 posturi, din Italia și alte țări, ca parte a unui nou plan strategic ce va fi prezentat în decembrie, potrivit unor surse citate de Bloomberg. După o "curățire" a bilanțului de credite neperformante, reducerea posturilor și măsuri de îmbunătățire a bilanțului, se dorește continuarea înlăturării operațiunilor neesențiale, ajustarea deținerilor de datorii suverane italiene și îmbunătățirea rezervelor de capital, planul țintind totodată reducerea costurilor operaționale cu circa 10%.

Cel mai mare proprietar de depozite din România semnează pentru un credit de 1,9 miliarde euro, inclusiv pentru noi proiecte. Cea mai mare tranzacție financiară de pe piața imobiliară din Europa Centrală și de Est CITEȘTE ȘI Cel mai mare proprietar de depozite din România semnează pentru un credit de 1,9 miliarde euro, inclusiv pentru noi proiecte. Cea mai mare tranzacție financiară de pe piața imobiliară din Europa Centrală și de Est

Închidere pozitivă aseară și pentru principalii indici bursieri americani, după ce S&P500 și Nasdaq au înregistrat cea mai negativă săptămână începând din luna mai. Perspectiva unei reduceri a ratei dobânzii mai mică decât cea anticipată la reuninunea de politică a Federal Reserve (FED) de la sfârșitul lunii își pune amprenta în continuare pe sentimentul investitorilor, asta în așteptarea rapoartelor financiare la trimestrul 2 pentru companii precum Facebook, Alphabet, Amazon, McDonald's și Boeing.

La București, sesiunea de tranzacționare de ieri a fost una de corecții, însă volumele au fost extrem de mici, de 3,48 milioane euro, mai puțin de jumătate comparativ cu media de săptămâna trecută (7,56 milioane). Investitorii au intrat în vacanță, iar cele mai lichide acțiuni au fost Banca Transilvania (TLV +0,20%), Fondul Proprietatea (FP -0,46%), Romgaz (SNG -1,83%), OMV Petrom (SNP -0,12%) și BRD Groupe Societe Generale (BRD -0,30%). Cel mai mult a scăzut indicele energetic BET-NG (-0,77%), cu un câștig în 2019 de +22%, în timp ce BET-FI (-0,72%), celălalt indice sectorial, cel financiar, a coborât iarăși sub nivelul de 40,000 puncte, păstrând însă un randament anul acesta de +16%. Cel mai bine de la începutul anului, cu +23%, stă însă indicele reprezentativ BET (-0,42% ieri).

Pe forex, moneda americană (USD) s-a apreciat în raport cu celelalte valute importante, printre pierzători fiind iarăși lira sterlină (GBP), despre care tot mai mulți analiști afirmă că va mai scădea (chiar cu 10%) în cazul unui Brexit fără acord, scenariu temut de mediile economice, dar care nu se mai bucură de unanimitate în rândul conservatorilor. Ministrul Finațelor Philip Hammond a anunțat duminică, la BBC, că își va prezenta demisia de onoare în cazul în care Boris Johnson va deveni prim ministru. Votul celor 160,000 membri ai Partidului Conservator în vederea desemnării succesorului premierului demisionar Theresei May s-a încheiat aseară, iar rezultatele urmează să fie anunțate astăzi la prânz.

BNR a atras 17 miliarde de lei de la bănci, cel mai mare volum în ultimul an CITEȘTE ȘI BNR a atras 17 miliarde de lei de la bănci, cel mai mare volum în ultimul an

Excentricul și controversatul Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, fost primar al Londrei și fost ministru de Externe, s-a luptat cu Jeremy Hunt, 52 de ani, actualul șef al diplomației brtanice. Economia britanică este afectată de Brexit și incertitudinile legate de ieșirea din Uniunea Europeană, iar riscul ca Marea Britanie să intre deja în recesiune tehnică la finele trimestrului 3 sunt de 25%, și de 30% anul viitor, potrivit institului de cercetare National Institute of Economic and Social Research (NIESR), cu toate că Produsul Intern Brut (PIB) a crescut cu 0,5% în primul trimestru.

După scăderea de circa 7% de săptămâna trecută, cotațiile petrolului au câștigat în ultimele 24 ore peste un procent, în timp ce prețul aurului s-a menținut în jurul valorilor actuale.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
asia