Angajații Lloyd's Londra sunt nemulțumiți, după ce compania a interzis consumul de alcool în timpul orelor de program

Angajații Lloyd's Londra sunt nemulțumiți, după ce compania a interzis consumul de alcool în timpul orelor de program
scris 16 feb 2017

Angajații companiei de asigurări Lloyd’s sunt nemulțumiți după ce conducerea sediului din Londra a interzis consumul de alcool în timpul orelor de program, inclusiv în pauza de prânz, relatează BBC News.

Astfel cei 800 de angajați nu mai au voie să bea băuturi alcoolice între 9 și 17, scrie News.ro.

Lloyd’s analizează măsura de ceva timp, pentru a aduce compania în linie cu “normele industriei”.

Interdicția se aplică numai în cazul angajaților, nu și al colaboratorilor, precum brokerii.

Însă personalul a descris decizia drept prea dură. Oamenii și-au exprimat nemulțumirea pe rețeaua intranet. “Ni se va cere și să mergem la culcare mai devreme?”, a întrebat unul dintre ei.

“Tocmai m-am trezit din somnul meu de beție să constat că trăim acum în (cartea – n.r.) 1984 a lui Orwell?”, a întrebat un altul, citat de London Evening Standard.

Prânzul stropit cu alcool este de mult o caracteristică a vieții în cartierul de afaceri City, unde atunci se încheie contracte și se stabilesc legături.

VIDEO Facebook lansează o serie de facilități pentru cei care caută slube și pentru companiile care angajează CITEȘTE ȘI VIDEO Facebook lansează o serie de facilități pentru cei care caută slube și pentru companiile care angajează

“Nu poate fi negat că a făcut parte, prin tradiție, din acest tip de afaceri”, a admis un purtător de cuvânt al companiei.

În documentul intern transmis angajaților, Lloyd’s a explicat că examinarea plângerilor și cazurilor disciplinare din ultimii doi ani a a arătat că aproximativ jumătate dintre ele au legătură cu alcoolul.

Un purtător de cuvânt a precizat că piața s-a schimbat și că Lloyd’s vrea să atragă și oameni mai tineri în industrie. În plus, compania vrea ca angajații săi să se alinieze standardelor impuse și în alte companii, precum QBE, care își sfătuiește angajații să nu bea alcool, fără să le interzică, însă, acest lucru.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că, dacă cineva încalcă regula, managerul său va decide cea mai bună acțiune de urmat.

viewscnt
Afla mai multe despre
lloyd's londra