ASF amendează din nou Euroins pentru că ar fi întârziat plata despăgubirilor auto

ASF amendează din nou Euroins pentru că ar fi întârziat plata despăgubirilor auto
scris 5 feb 2020

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a amendat Euroins România cu 100.000 lei pentru că ar fi întârziat plata despăgubirilor în cazul polițelor RCA.

Ce așteptări avem de la anul fiscal 2020? CITEȘTE ȘI Ce așteptări avem de la anul fiscal 2020?

Asigurătorul controlat de grupul bulgar Eurohold a mai fost sancționat pentru aceeași abatere în toamna anului trecut.

Personalizarea pieselor vestimentare. Următorul mare trend în business? CITEȘTE ȘI Personalizarea pieselor vestimentare. Următorul mare trend în business?

Acum, Consiliul ASF a decis sancționarea societății cu amendă în sumă de 100.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale stipulate în Legea 132/2017 și Norma 20/2017 referitoare la:

Licitație teren situat in București CITEȘTE ȘI Licitație teren situat in București

- înregistrarea cererii de despăgubire depusă la dosar;
- răspunsul privind solicitarea de despăgubire și formularea ofertei;
- utilizarea Procesului verbal de constatare care nu conține mențiunea conform căreia persoana prejudiciată are dreptul să se poată adresa oricărei unități reparatoare auto, fără nicio restricție sau constrângere din partea asigurătorului RCA;
- utilizarea unor surse de referință neprevăzute în legislația din domeniul asigurărilor;
- termenul de încheiere a procesului verbal suplimentar de constatare.

De asemenea, Consiliul ASF a decis ca societatea să prezinte, în termen de 30 de zile de la data primirii deciziei, un plan de măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate. Societatea are dreptul de a contesta sancțiunea în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii Consiliului ASF.

Euroins România a consemnat anul trecut o creștere a subscrierilor de 27%, la circa 1,28 miliarde de lei, de la 1,007 miliarde de lei în 2018.

FOTO Facebook acordă mai mult control părinților asupra copiilor care folosesc Messenger CITEȘTE ȘI FOTO Facebook acordă mai mult control părinților asupra copiilor care folosesc Messenger

Euroins a fost înființată în 1994 sub denumirea Asitrans și practică doar asigurări generale. Din 2007, asigurătorul român este controlat de Euroins Insurance Group PLC – 98,5%, parte a grupului bulgar Eurohold, alături de 35 de acționari persoane fizice - 1,49% și 4 acționari persoane juridice - 0,01%.

La finele anului 2018, Euroins Romania avea un capital social de 532,82 milioane de lei, controlat de Euroins Insurance Group (EIG) - 98,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
euroins
asf
amenda