Asiguratorul corporate CertAsig are o creștere de 12% în primele 9 luni

Asiguratorul corporate CertAsig are o creștere de 12% în primele 9 luni

FOTO: James Grindley, CEO CertAsig

Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2017

Compania de asigurări CertAsig, axată exclusiv pe asigurările pentru companii, a realizat un volum de prime brute subscrise de 11 milioane de euro în primele trei trimestre ale anului curent, o creștere de 12% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu prime brute subscrise de peste 3.5 milioane euro, polițele de garanții reprezintă 35% din volumul asigurătorului și au înregistrat o creștere de 36% față de anul trecut.

Asigurările Maritime, un segment cheie pentru CertAsig, au generat 21% din primele totale ale companiei.

EXCLUSIV Guvernul crește de la 1 ianuarie, cu 25%, salariile brute ale personalului plătit din fonduri publice CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul crește de la 1 ianuarie, cu 25%, salariile brute ale personalului plătit din fonduri publice

Răspunderile civile au atins o creștere de 40% față de anul trecut.

Asigurările de proprietăți și bunuri au generat 13% din totalul primelor, cu o creștere de 44% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Segmentul CAR și asigurări tehnice a reprezentat 11% din volumul primelor CertAsig în primele 3 trimestre.

"Vedem 2017 ca pe un an cu un grad mai mare de maturizare pentru companii, care înțeleg din ce în ce mai bine faptul că asigurarea potrivită le poate avantaja în afaceri: pe lângă protecția față de diverse riscuri, produsele de asigurări specializate pot ajuta companiile să fie mai competitive“, a declarat James Grindley, CEO-ul CertAsig.

Piața principală a companiei este România, cu 65% din primele subscrise, Turcia generând 20% din prime, iar Bulgaria alte 15%. La începutul acestui an, CertAsig a început să încheie subscrieri în Cehia în baza reglementărilor Freedom of Services, deschizând un birou la Praga.

CertAsig este o companie românească de asigurări, al cărei acționar majoritar este Royalton Capital Investors II, un fond privat de invesțitii cu sediul în Luxemburg. Principalii investitori ai Royalton Capital Investors II includ Alpha Associates, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Fondul European de Investiții (FEI).

Cu birouri în București, Constanța, Cluj-Napoca, Suceava, o sucursala în Sofia (Bulgaria) și birouri în Istanbul (Turcia) și Praga (Cehia), CertAsig are o echipă de circa 90 de specialiști în asigurări.

viewscnt
Afla mai multe despre
certasig
asigurare