Chirițoiu: Plafonarea tarifelor RCA nu este suficientă pentru rezolvarea problemelor, este nevoie de mai multe măsuri

Chirițoiu: Plafonarea tarifelor RCA nu este suficientă pentru rezolvarea problemelor, este nevoie de mai multe măsuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 feb 2022

Plafonarea prețurilor nu este suficientă pentru a rezolva criza de pe piața RCA și este nevoie de un pachet de mai multe măsuri pentru a fi siguri că, după șase luni, nu vor mai exista aceleași probleme, a afirmat, pentru Agerpres, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Pe piața RCA există probleme, dar nu de ieri de azi. Există un proiect de lege în Parlament și un proiect de ordonanță la Ministerul de Finanțe, deci problemele le știm. Toate variantele sunt pe masă, dar trebuie să găsim o formulă prin care să ne asigurăm că peste șase luni lucrurile se vor îmbunătăți și nu cred că avem o singură soluție, ci trebuie să adoptăm mai multe soluții, să avem un plan format din mai multe măsuri ca să însănătoșim piața de RCA", a arătat el.

Încă un soldat ucrainean ucis și peste 1.500 de încălcări ale armistițiului în estul țării CITEȘTE ȘI Încă un soldat ucrainean ucis și peste 1.500 de încălcări ale armistițiului în estul țării

Întrebat dacă plafonarea prețurilor în acest moment ar fi justificată, Chirițoiu a precizat că instituția pe care o reprezintă va analiza acest lucru.

"Trebuie să găsim un ansamblu de măsuri. Vom vedea dacă acest ansamblu de măsuri ar trebui să includă sau nu plafonarea, dar trebuie să fim siguri că după șase luni vom fi într-o situație mai bună. Când vom primi de la Guvern proiectul de act normativ îl vom analiza și aviza cu celeritate, dar vrem să ne asigurăm că avem un plan care rezolvă problemele din piață. Nu cred că o singură măsură, plafonarea sau alta, este suficientă", a explicat Chirițoiu.

viewscnt
Afla mai multe despre
plafonare tarife rca
preturi rca
consiliul concurentei rca
scumpire rca