City Insurance, liderul pieței RCA după ce a ieșit recent din redresare, își prezintă rezultatele pe 2017: după impunerea unui tarif unic pentru polițele RCA, firmele au boicotat vânzarea

City Insurance, liderul pieței RCA după ce a ieșit recent din redresare, își prezintă rezultatele pe 2017: după impunerea unui tarif unic pentru polițele RCA, firmele au boicotat vânzarea
scris 22 ian 2018

City Insurance, liderul pieței RCA și societate ieșită recent din procedura de redresare, își prezintă rezultatele preliminare ale anului 2017, care indică 4,87 milioane contracte încheiate, 110.696 dosare de daune instrumentate și echivalentul a 138,9 milioane euro plăți daune.

Tot în 2017, compania a devenit lider în vânzarea de RCA, chiar dacă această poziție nu s-a numărat printre obiectivele sale.

“Ceea ce s-a întâmplat a fost o consecință a impunerii unui tarif unic pentru polițele RCA de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). În acel moment doar două companii au continuat să vândă RCA, una dintre ele fiind City Insurance, celelalte au refuzat să rămână în piață, boicotând vânzarea de polițe RCA sub diferite pretexte“, spune conducerea companiei. 

Profit.ro a relatat recent o concentrare fără precedent pe piața RCA: doar două firme asigură peste 80% din mașini.

Peste 1 milion de mașini second-hand au fost înmatriculate sau reînmatriculate în România anul trecut, un record al tuturor timpurilor. Ce mașini caută cel mai des românii, care sunt mărcile cu cele mai mari probleme și cum pot fi evitate \ CITEȘTE ȘI Peste 1 milion de mașini second-hand au fost înmatriculate sau reînmatriculate în România anul trecut, un record al tuturor timpurilor. Ce mașini caută cel mai des românii, care sunt mărcile cu cele mai mari probleme și cum pot fi evitate "țepele"

Astfel, circa 800.000 din cele aproape 1 milion de polițe RCA vândute anul trecut de cel mai mare intermediar din România, Safety Broker, au fost emise de City Insurance și Euroins.

Șeful Allianz-Țiriac, care a pierdut anul trecut poziția de lider al pieței în favoarea City Insurance, spune că nu îl îngrijorează că a pierdut poziția de lider, ci că City Insurance are cotă pe RCA cât Carpatica Asig și Astra la momentul retragerii licenței.

viewscnt
Afla mai multe despre
city
rca