Euroins a semnat un contract de reasigurare cu EIG Re EAD, care asigură și transferul unei părți semnificative a riscului asumat în afara companiei

Euroins a semnat un contract de reasigurare cu EIG Re EAD, care asigură și transferul unei părți semnificative a riscului asumat în afara companiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 feb 2023

Managementul Eurohold Bulgaria SA anunță că Euroins România a semnat un contract de reasigurare quota share cu EIG Re EAD, reasigurătorul al Euroins Insurance Group AD (EIG). Noul contract de reasigurare asigură și transferul unei părți semnificative a riscului asumat de Euroins România în afara companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La acest moment, Euroins este într-un context în care ASF a formulat o sesizare penală împotriva companiei.

"Acest lucru se datorează unor dispute în curs cu funcționari din cadrul autorității de reglementare pieței de asigurări din România cu privire la contractele de reasigurare existente ale unității locale Euroins. Noul contract de reasigurare a fost consultat cu experți și juriști internaționali.  Acordul cu EIG Re a fost încheiat în conformitate cu toate cerințele europene și acoperă întreaga valoare a daunelor Euroins România. 

Televiziunea Română cumpără în leasing aproape 100 de vehicule CITEȘTE ȘI Televiziunea Română cumpără în leasing aproape 100 de vehicule

Această decizie este asociată cu costuri mai mari pentru companie, dar este stabilită și susținută pe scară largă în practica mondială. Respectiva decizie reprezintă o garanție suplimentară de stabilitate și îndeplinește cerințele autorităților de reglementare. Mai mult, această măsură rezolvă toate problemele ridicate de regulatorul pieței de asigurări din România, care continuă să fie subiect de discuții și controverse", transmite grupul bulgar.

Conform sursei citate, o garanție suplimentară pentru Euroins România și EIG Re este si faptul că o parte semnificativă a riscurilor asumate de noul reasigurător sunt retrocedate reasigurătorilor europeni de top. Astfel, interesele persoanelor asigurate sunt protejate într-un grad si mai mare, iar acest lucru garantează un nivel si mai mare de stabilitate.

Grupul bulgar Eurohold acuză "un atac organizat" împotriva Euroins România, ce se prezintă drept cel mai mare asigurător de pe piața românească de asigurări și cea mai mare unitate a Euroins Insurance Group AD, grupul de asigurări filială a holdingului, care ar putea consta în sechestrarea rapidă a activelor asigurătorului, susținând că a informat deja o serie de organisme și instituții de stat și internaționale competente cu privire la aceste acțiuni, "iar instituțiile iau măsurile necesare".

Eurohold susține că "în atacul împotriva Euroins România ar putea fi implicați mai mulți angajați de nivel înalt și mediu din conducerea departamentului de asigurări al autorității de supraveghere și reglementare financiară din România - Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), precum și persoane implicate în criza City Insurance". 

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
euroins