Euroins pierde în fața ASF

Euroins pierde în fața ASF
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 16 mar 2023

Euroins România a pierdut, printr-o sentință definitivă, un proces cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) împotriva unei amenzi de 100.000 lei, aplicată de instituție în februarie 2020 cu argumentul că ar fi întârziat plata despăgubirilor în cazul polițelor RCA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Într-o primă fază, Curtea de Apel București (CAB) a respins contestația asigurătorului în martie 2021, cu posibilitate de recurs. Euroins a continuat litigiul și s-a adresat la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a respins acum recursul companiei printr-o decizie definitivă.

Asigurătorul controlat de grupul bulgar Eurohold a mai fost sancționat cu 50.000 de lei pentru aceeași abatere în toamna anului 2019.

Prigoreanu, MIB: RCA-ul este pentru piața asigurărilor precum diabetul pentru om. Boala nu se vindecă singură, necesită o dietă echilibrată și o medicamentație adecvată CITEȘTE ȘI Prigoreanu, MIB: RCA-ul este pentru piața asigurărilor precum diabetul pentru om. Boala nu se vindecă singură, necesită o dietă echilibrată și o medicamentație adecvată

În luna februarie 2020, Consiliul ASF a decis sancționarea Euroins cu amendă în sumă de 100.000 lei cu argumentul de nerespectare a prevederilor legale stipulate în Legea 132/2017 și Norma 20/2017 referitoare la înregistrarea cererii de despăgubire depusă la dosar, răspunsul privind solicitarea de despăgubire și formularea ofertei, utilizarea Procesului verbal de constatare care nu conține mențiunea conform căreia persoana prejudiciată are dreptul să se poată adresa oricărei unități reparatoare auto, fără nicio restricție sau constrângere din partea asigurătorului RCA, utilizarea unor surse de referință neprevăzute în legislația din domeniul asigurărilor și termenul de încheiere a procesului verbal suplimentar de constatare.

EXCLUSIV BERD anunță ASF și MF că a început o analiză actuarială independentă la Euroins, pe reasigurări, și că susține compania în reducerea cotei pe piața RCA până la 25% CITEȘTE ȘI EXCLUSIV BERD anunță ASF și MF că a început o analiză actuarială independentă la Euroins, pe reasigurări, și că susține compania în reducerea cotei pe piața RCA până la 25%

De asemenea, Consiliul ASF a decis ca societatea să prezinte, în termen de 30 de zile de la data primirii deciziei, un plan de măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate.

Euroins a fost înființată în 1994 sub denumirea Asitrans și practică doar asigurări generale. Din 2007, asigurătorul român este controlat de Euroins Insurance Group PLC – 98,5%, parte a grupului bulgar Eurohold.

viewscnt
Afla mai multe despre
euroins
asf
amenda
instanta