FAST Brokers vrea să intermedieze o poliță pentru militarii din forțele aeriene. Contractul a fost estimat la peste 64 milioane lei

FAST Brokers vrea să intermedieze o poliță pentru militarii din forțele aeriene. Contractul a fost estimat la peste 64 milioane lei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 12 oct 2023

FAST Brokers a depus singura ofertă la Ministerul Apărării Naționale (MApN) pentru furnizarea de asigurări facultative pentru viață, accidente și sănătate, viitoarea poliță urmînd să acopere militarii din forțele aeriene ale armatei pe o perioadă de 24 luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractul de asigurare a fost estimat la 64,05 milioane de lei și acoperă riscurile de deces, invaliditate gradul I și II, invaliditate gradul III și îmbolnăviri, pe timpul și din cauza acțiunilor de luptă, procesului de pregătire pentru luptă și îndeplinirea sarcinilor pe timpul serviciului de luptă, care au ca rezultat mutilări sau defecte fizice ireversibile ori vătămări corporale/afecțiuni ce pot fi stabilite în mod obiectiv și cu consecințe definitive, având caracter ireversibil și definitiv.

De asemenea, vor fi acoperite cheltuielile de spitalizare și/sau tratament ambulatoriu pentru perioade cuprinse între 3 și 90 de zile, dacă se face dovada acestor cheltuieli, cheltuielile pe medicamente și tratament, dacă se face dovada că aceste cheltuieli au fost efectuate, precum și cheltuielile de repatriere, dacă se face dovada acestor cheltuieli.

Munich Re: Cutremurul devastator din Turcia a ridicat pierderile acoperite de companiile de asigurări în primul semestru la 43 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Munich Re: Cutremurul devastator din Turcia a ridicat pierderile acoperite de companiile de asigurări în primul semestru la 43 miliarde dolari

Potrivit caietului de sarcini, suma asigurată pentru riscul de deces este de 80.000 de euro. Pentru riscul de invaliditate de gradul I și II, valoarea va fi de minimum 60.000 de euro, iar pentru formele de invaliditate de gradul III de cel puțin 40.000 euro.

Obiectivul acordului-cadru mai cuprinde și cheltuieli de spitalizare și/sau tratament ambulatoriu pentru perioade cuprinse între 3 și 90 de zile, pentru care se vor acorda până la 60 euro/zi, dacă se face dovada acestor cheltuieli.

În ceea ce privește cheltuielile pentru medicamente și tratamente, se vor face în cuantum de până la 6.000 euro, cu acte justificative.

Un capitol special este reprezentat de cheltuielile de repatriere. Pentru cazurile de invaliditate sau de deces, produse prin accidente, catastrofe sau alte asemenea evenimente (imbolnavire, impuscare, iradiere etc.) intervenite pe timpul pregătirii, deplasării la și de la locul misiunii și din cauza executării misiunii în străinătate și/sau pe teritoriul național, autoritatea contractantă a stabilit un plafon de până la 14.000 euro.

Mai multe detalii AICI.

FAST Brokers a fost înființat în 2002, are un capital social de 200.000 lei și îi are ca acționari pe Liliana și Iulian Valentin Gheorghiu, potrivit termene.ro. În 2022, brokerul a consemnat un avans al veniturilor de activitatea de brokeraj, de la 3,4 milioane de lei la 4,16 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor Publice. Profitul net a urcat 2,05 milioane de lei, de la 1,91 milioane de lei în 2021. FAST Brokers a încheiat anul 2022 pe locul 75 și o cotă de 0,19%.

Recent, brokerul a câștigat o licitație pentru Armata, polița depășind 20 milioane de lei pentru trei ani. Detalii AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
licitatie
militari
asigurari
fortele aeriene
fast brokers