Frigoglass obține despăgubiri totale de 62 milioane euro pentru fabrica din Timișoara distrusă în incendiu

Frigoglass obține despăgubiri totale de 62 milioane euro pentru fabrica din Timișoara distrusă în incendiu
scris 29 iul 2022

Producătorul de echipamente frigorifice comerciale Frigoglass a obținut despăgubiri totale de aproape 62 milioane de euro pentru daunele suferite în urma incendului de la fabrica din Timișoara de anul trecut. Compania estimează că fabrica va fi repusă în funcțiune la începutul anului viitor.

Compania elenă a ajuns la un acord definitiv cu asigurătorii HDI Global și AIG pentru o despăgubire netă totală de 61,6 milioane de euro în legătură cu incendiul de la Timișoara, din care 42 milioane de euro pentru daunele materiale și 19,6 milioane de euro pentru compensarea pierderilor provocate de întreruperea activității.

Valoarea compensației de asigurare pentru daunele materiale a fost anunțată în februarie.

Pe o piață puternic zdruncinată de probleme din ultimii ani, ASF se pregătește să analizeze contractele de reasigurare pe segmentul RCA, după ce a constatat că unele dintre acestea conțin clauze care diminuează riscurile preluate CITEȘTE ȘI Pe o piață puternic zdruncinată de probleme din ultimii ani, ASF se pregătește să analizeze contractele de reasigurare pe segmentul RCA, după ce a constatat că unele dintre acestea conțin clauze care diminuează riscurile preluate

Frigoglass a încasat până în prezent 50 milioane de euro din asigurare. Diferența până la 61,6 milioane de euro va fi pusă la dispoziția companiei după ce Frigoglass va face dovada cheltuielilor efective cu reconstrucția fabricii din România și achizițiile de echipamente.

Fabrica din Timișoara, care producea vitrine frigorifice pentru băuturi răcoritoare, a fost distrusă într-un incendiu puternic izbucnit în iunie 2021, fiind afectată o suprafață de 10.000 de metri pătrați. Focul a fost stins după o intervenție de aproximativ 5 ore, nefiind înregistrate victime.

Frigoglass a reluat parțial activitatea de producție în România toamna trecută, în cadrul unei linii de asamblare amplasată într-o hală închiriată din cadrul Platformei Industriale Incontro din Timișoara.

Lucrările la reconstrucția fabricii distruse în incendiu au început în luna mai și sunt așteptate să se încheie la începutul anului viitor, arată Frigoglass în raportul financiar trimestrial.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
rigoglass
incendiu frigoglass timisoara
fabrica frigoglass
incendiu
despagubiri
pagube
asigurare incendiu