Euroins pierde în dosarul anulării amenzilor de aproape 6 milioane de lei și planului de redresare impus de ASF

Euroins pierde în dosarul anulării amenzilor de aproape 6 milioane de lei și planului de redresare impus de ASF
scris 26 iul 2022

Euroins România, parte a grupului bulgar Eurohold, a pierdut la prima instanță în dosarul privind anularea a două amenzi în sumă totală de 5,86 milioane de lei aplicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în decembrie 2021. Decizia Curții de Apel București nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Sancțiunea a survenit în urma unui control efectuat de ASF la asigurător în perioada mai-octombrie 2021.

"În baza prevederilor art. 8 alin. (3), art.34 alin.(2), alin.(3) și alin.(5) coroborate cu prevederile art. 99, alin. (2) din Legea nr. 237/2015, în termen de două luni de la data primirii deciziei, societatea Euroins România va transmite la ASF spre aprobare un plan de redresare, cu măsuri pentru restabilirea nivelului fondurilor proprii eligibile care acoperă necesarul de capital de solvabilitate (SCR) sau pentru modificarea profilului de risc astfel încât în termen de 6 luni SCR să fie din nou respectată", a anunțat instituția în decembrie 2021.

Trei noi membri se alătură Consiliului de Administrație al Euroins Insurance Group CITEȘTE ȘI Trei noi membri se alătură Consiliului de Administrație al Euroins Insurance Group

Euroins România este liderul local al pieței asigurărilor, conform datelor ASF pentru anul 2021.

Compania a fost înființată în 1994 sub denumirea Asitrans și practică doar asigurări generale.

Din 2007, asigurătorul român este controlat de Euroins Insurance Group PLC – 98,5%. Capitalul social se ridică la 532,82 milioane de lei, la finele anului 2020.

Asigurătorul are peste 1,8 milioane de clienți activi, o rețea de 48 de agenții, mai mult de 500 de angajați și un portofoliu de peste 60 de produse de asigurare.

viewscnt
Afla mai multe despre
euroins
asf
amenzi
dosar
proces
instanta