Incendiul Frigoglass Timișoara: Despăgubiri pentru pagube materiale de peste 40 milioane euro

Incendiul Frigoglass Timișoara: Despăgubiri pentru pagube materiale de peste 40 milioane euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 feb 2022

Producătorul de echipamente frigorifice comerciale Frigoglass va primi despăgubiri de peste 40 milioane de euro pentru pagubele materiale suferite în urma incendului de la fabrica din Timișoara de anul trecut, potrivit unui acord încheiat cu firmele asigurătoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea totală a compensației de asigurare pentru daunele materiale provocate de incendiu a fost stabilită la 42 milioane de euro, din care o sumă de 15 milioane de euro a fost plătită în avans către Frigoglass la începutul lunii septembrie.

Frigoglass a mai încasat acum o tranșă de 10 milioane de euro, plata restului de 17 milioane de euro fiind condiționată de dovedirea cheltuielilor efective legate de faza de reconstrucție a clădirii fabricii din Timișoara și de achizițiile de echipamente.

EXCLUSIV Grupul bulgar Euroins Insurance a dat în judecată ASF pentru că i-a refuzat preluarea Ergo Asigurări CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul bulgar Euroins Insurance a dat în judecată ASF pentru că i-a refuzat preluarea Ergo Asigurări

Compensația de asigurare legată de întreruperea producției este încă în curs de evaluare de către companiile de asigurări.

Un incendiu puternic a izbucnit, pe 6 iunie, la hala fabricii Frigoglass situată lângă Timișoara, fiind afectată o suprafață de 10.000 de metri pătrați. Focul a fost stins după o intervenție de aproximativ 5 ore, nefiind înregistrate victime.

Fabrica producea vitrine frigorifice pentru băuturi răcoritoare, având aproximativ 1.000 de angajați. Frigoglass este prezentă pe piața locală și cu o unitate de producție a ambalajelor din plastic, situată în Iași.

Frigoglass a reluat parțial activitatea de producție în România după incendiu, în cadrul unei linii de asamblare amplasată într-o hală închiriată din cadrul Platformei Industriale Incontro din Timișoara.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
frigoglass
incendiu frigoglass timisoara
fabrica frigoglass
incendiu
despagubiri
daune materiale
asigurare incendiu