Germanii de la Allianz și LV= vor crea o companie mixtă de asigurări în Marea Britanie, evaluată la peste 1,1 miliarde euro

Germanii de la Allianz și LV= vor crea o companie mixtă de asigurări în Marea Britanie, evaluată la peste 1,1 miliarde euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 aug 2017

Asigurătorul german Allianz și rivalul britanic Liverpool Victoria (LV=) au ajuns la un acord privind înființarea unei companii mixte în Marea Britanie, evaluată la 1,02 miliarde lire sterline (1,13 miliarde euro).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua companie, ce va opera sub brandul LV=, va fi al treilea mare jucător pe piața asigurărilor generale din Marea Britanie, cu venituri anuale din prime brute subscrise de peste 1,7 miliarde lire (1,88 miliarde euro) și mai mult de 6 milioane de clienți.

Allianz va plăti LV= 500 milioane lire (circa 554 milioane euro) în schimbul unei participații inițiale de 49% la compania mixtă. Asigurătorul britanic va primi încă 213 milioane lire (236 milioane euro) în 2019, când participația Allianz se va majora la 69,9%.

EXCLUSIV Fost director cu experiență în asigurări și bănci, chemat să schimbe RATB. A lucrat și în firme care au intrat în faliment după plecarea sa CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fost director cu experiență în asigurări și bănci, chemat să schimbe RATB. A lucrat și în firme care au intrat în faliment după plecarea sa

Înțelegerea include și o opțiune put, prin care LV= va putea să vândă către Allianz restul acțiunilor la compania nou creată, potrivit unui comunicat al Allianz.

Allianz este cel mai mare asigurător din Germania și unul dintre cei mai importanți administrator de active a nivel global, cu un portofoliu de active de peste 1,36 miliarde euro.

Divizia din România, Allianz-Țiriac Asigurări, este al doilea mare jucător pe piața asigurărilor generale și de viață după cota deținută la finele primului trimestru. Compania, care anul trecut a ocupat prima poziție la nivel național, a fost devansată de City Insurance.

viewscnt
Afla mai multe despre
allianza
lv=
marea britanie
companie mixta