Grupul bulgar Eurohold acuză "un atac organizat" împotriva Euroins România, pentru sechestrarea rapidă a activelor, susținând că a informat inclusiv organisme internaționale

Grupul bulgar Eurohold acuză "un atac organizat" împotriva Euroins România, pentru sechestrarea rapidă a activelor, susținând că a informat inclusiv organisme internaționale
scris 8 feb 2023

Grupul bulgar Eurohold acuză "un atac organizat" împotriva Euroins România, ce se prezintă drept cel mai mare asigurător de pe piața românească de asigurări și cea mai mare unitate a Euroins Insurance Group AD, grupul de asigurări filială a holdingului, care ar putea consta în sechestrarea rapidă a activelor asigurătorului, susținând că a informat deja o serie de organisme și instituții de stat și internaționale competente cu privire la aceste acțiuni, "iar instituțiile iau măsurile necesare".

Eurohold susține că "în atacul împotriva Euroins România ar putea fi implicați mai mulți angajați de nivel înalt și mediu din conducerea departamentului de asigurări al autorității de supraveghere și reglementare financiară din România - Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), precum și persoane implicate în criza City Insurance". 

SURPRIZĂ - Operatorul centralei Cernavodă a cumpărat peste o treime din ultima emisiune de obligațiuni a CEC Bank CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ - Operatorul centralei Cernavodă a cumpărat peste o treime din ultima emisiune de obligațiuni a CEC Bank

Compania susține inclusiv că acțiunile la care se referă "ar putea avea un impact negativ asupra apartenenței celor două țări la spațiul Schengen, precum și asupra intrării Bulgariei în zona euro".

La acest moment, Euroins este într-un context în care ASF a formulat o sesizare penală împotriva companiei.

Mesajul integral:

"Eurohold Bulgaria AD, unul dintre cele mai importante grupuri energetice și financiare din sud-estul Europei, informează publicul cu privire la un atac organizat împotriva Euroins România, cel mai mare asigurător de pe piața românească de asigurări și cea mai mare unitate a Euroins Insurance Group AD, grupul de asigurări filială a holdingului. 

Undă verde - BERD devine acționar minoritar al Euroins România, aflată într-un moment de conflict cu ASF CITEȘTE ȘI Undă verde - BERD devine acționar minoritar al Euroins România, aflată într-un moment de conflict cu ASF

În atacul împotriva Euroins România ar putea fi implicați mai mulți angajați de nivel înalt și mediu din conducerea departamentului de asigurări al autorității de supraveghere și reglementare financiară din România - Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), precum și persoane implicate în criza City Insurance.  Aceștia desfășoară aceste acțiuni punând în pericol stabilitatea financiară a companiei, a sectorului asigurărilor în ansamblu și stabilitatea economică a României. Mai mult, acțiunea unor funcționari ai departamentului de asigurări ASF pune în pericol bunele relații ale companiei cu ASF, ca instituție și cu conducerea de vârf a acesteia.

Eurohold a informat deja o serie de organisme și instituții de stat și internaționale competente cu privire la aceste acțiuni, iar instituțiile iau măsurile necesare. În informarea transmisă de companie către instituțiile de stat și internaționale competente, se descriu toate acțiunile intenționate, acțiunile grupului împotriva Euroins România și potențialul scop al campaniei care ar putea consta în sechestrarea rapidă a activelor asigurătorului, provocând o criză de lichiditate în sector, cu impact major. Această destabilizare financiară ar putea afecta inclusiv activitatea din Bulgaria și ar putea avea un impact negativ asupra apartenenței celor două țări la spațiul Schengen, precum și asupra intrării Bulgariei în zona euro, în ciuda relațiilor bilaterale excelente dintre cele două țări.

Televiziunea Română cumpără în leasing aproape 100 de vehicule CITEȘTE ȘI Televiziunea Română cumpără în leasing aproape 100 de vehicule

Atacul la adresa Euroins România a escaladat în ultimele două săptămâni, când a fost organizată o masivă  campanie negativă prin intermediul presei, al unor politicieni și al unor oficiali ai departamentului de asigurări al ASF. Aceasta include acțiuni și măsuri care încalcă în mod flagrant nu numai legislația bulgară, ci și cea europeană.

Acționarii holdingului consideră că există o campanie intenționată care are ca scop destabilizarea pieței financiare și de asigurări din România, precum și a companiei însăși ca lider pe această piață. De asemenea, Eurohold a alertat Autoritatea Europeană pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale (EIOPA) cu privire la aceste acțiuni, precum și alte autorități europene. 

Eurohold face apel la toți angajații și partenerii filialelor sale să continue să aibă încredere în companie și să reziste cu încredere acestor atacuri. De asemenea, solicităm reprezentanților autorităților competente ale statului, să asigure un audit transparent, imparțial și recunoscut la nivel internațional al procesului derulat de unii membri ai echipei departamentului de asigurări al ASF, care altfel ar putea duce la o criză de lichidități și la instabilitate financiară și politică generală.

Compania va furniza în continuare și cu promptitudine informații suplimentare cu privire la acest caz tuturor părților interesate".

Falimentul City Insurance dublează ritmul de creștere a pieței asigurărilor. Afacerile companiilor vor atinge cel mai bun rezultat din ultimii 32 de ani CITEȘTE ȘI Falimentul City Insurance dublează ritmul de creștere a pieței asigurărilor. Afacerile companiilor vor atinge cel mai bun rezultat din ultimii 32 de ani

Euroins Insurance Group este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări independente care activează pe piețele CESEE și FSU. Compania oferă o gamă completă de produse de asigurare generale, de sănătate și de viață. Grupul operează în 13 țări europene și deține filiale în Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina, Georgia, Rusia și Belarus. EIG operează și în Grecia și Polonia și are operațiuni de asigurare de nișă în Spania, Italia, Germania și Regatul Unit.

În prezent, grupul de asigurări are peste 4 milioane de clienți și peste 3.000 de angajați. Eurohold este un grup financiar și energetic de top în regiunea CESEE / FSU, care operează în domeniul distribuției, furnizării și comercializării energiei electrice, asigurărilor, leasingului, vânzărilor de mașini, serviciilor de investiții și gestionării activelor. Eurohold este listat la BVS și WSE.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
euroins