Hellas Direct strânge zeci de milioane euro și atrage un nou investitor inclusiv pentru România

Hellas Direct strânge zeci de milioane euro și atrage un nou investitor inclusiv pentru România

Fondatorul Emilios Markou

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 4 mar 2024

Hellas Direct, asigurator din Grecia intrat pe piața din România în 2022, a strâns 30 de milioane de euro într-o rundă de finanțare, în care a atras și un nou investitor, compania britanică ETF Partners.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În toamna anului 2022, Autonom Protect, divizia de servicii pentru piața de asigurări a Grupului Autonom, a încheiat un parteneriat de distribuție cu Hellas Direct, asigurator din Grecia confirmând astfel infomațiile anunțate anterior de Profit.ro.

În vara acelui an, Profit.ro a anunțat că Safety Broker, liderul pieței de profil, a înființat o societate care va acorda consultanță de specialitate Hellas Direct, companie privată de asigurări online cu operațiuni în Grecia și Cipru.

Profit.ro anunțase anterior că Hellas Direct va intra în acest an pe piața din România, parte a unui proiect de extindere în mai multe țări din Europa de Sud-Est.

FOTO Bitdefender încheie un parteneriat cu Ferrari, pentru Formula 1 CITEȘTE ȘI FOTO Bitdefender încheie un parteneriat cu Ferrari, pentru Formula 1

Anul trecut, Hellas a înregistrat 155 de milioane de euro în prime subscrise, cu peste 900.000 de clienți în Grecia, Cipru și România, 

Fondurile atrase acum va permite extinderea activităților sale atât pe piețele europene unde este deja prezentă, inclusiv în România, cât și pe piețe noi din Europa Centrală și de Sud. În același timp, va juca un rol catalizator în extinderea serviciilor sale către clienții săi, cu accent pe ecosistemul mobilității și locuințelor.

În ultima rundă de finanțare, Hellas Direct a atras un nou investitor, ETF Partners, firmă de investiții care gestionează fonduri de la investitori instituționali, companii globale și afaceri de familie, în timp ce investește în companii de tehnologie care fac diferența într-un model pe care îl numește „sustenabilitate prin inovare”. 

Nume mari - Orange, eMAG, Vodafone - se luptă pe un buget de peste 570 milioane lei al viitoarei platforme de cloud guvernamental CITEȘTE ȘI Nume mari - Orange, eMAG, Vodafone - se luptă pe un buget de peste 570 milioane lei al viitoarei platforme de cloud guvernamental

ETF Partners se alătură listei lungi de investitori care susțin deja Hellas Direct: Portage Ventures, IFC – divizia de investiții a Băncii Mondiale, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții (BEI), Endeavour Catalyst și afaceri de familie precum Jon Moulton și Lord O'Neill.

Hellas Direct a strâns acum un total de 66 de milioane de euro, în 10 ani de funcționare. Cu finanțarea asigurată, rata de solvabilitate a companiei este de 220%.

viewscnt
Afla mai multe despre
safety broker
hellas direct