CONFIRMARE Asigurătorul digital Hellas Direct, cu operațiuni în Grecia și Cipru, vine în România. "Ne place să revizuim, să provocăm și să învățăm"

CONFIRMARE Asigurătorul digital Hellas Direct, cu operațiuni în Grecia și Cipru, vine în România. "Ne place să revizuim, să provocăm și să învățăm"

Emilios Markou

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 21 iun 2022

Hellas Direct, companie privată de asigurări online cu operațiuni în Grecia și Cipru, va intra în acest an pe piața din România, parte a unui proiect de extindere în mai multe țări din Europa de Sud-Est, au anunțat fondatorii și directorii executivi ai companiei, Alexis Pantazis și Emilios Markou.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

"Ne pregătim să facem primii pași pe o altă piață, cea a României. Ne place să revizuim, să provocăm și să învățăm", au transmis fondatorii, într-un interviu pentru capital.gr.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent

Anul trecut, Profit.ro a anunțat că Hellas Direct se pregătește să se extindă în România, după ce a obținut o finanțare de peste 30 milioane de euro de la BERD și alți investitori.

Compania a atras 32 de milioane de euro la cea mai recentă rundă de finanțare, majorându-și fondurile atrase până în prezent la 56 de milioane de euro.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a participat cu o finanțare de 10 milioane de euro, acordată sub forma unei facilități de creanță obligatoriu convertibilă.

PRECEDENT Un șofer care nu avea asupra lui polița RCA și nu a putut s-o prezinte poliției la control nici în format electronic a scăpat de amendă CITEȘTE ȘI PRECEDENT Un șofer care nu avea asupra lui polița RCA și nu a putut s-o prezinte poliției la control nici în format electronic a scăpat de amendă

La runda de finanțare au mai participat doi dintre acționarii existenți ai Hellas Direct, anume fondul canadian de venture capital Portag3 și International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale.

Banii vor fi folosiți pentru sprijinirea planurilor de dezvoltare în Grecia și Cipru, precum și pentru finanțarea strategiei de expansiune pe cinci noi piețe, începând cu România.

Înființată în 2011, Hellas Direct (HD Insurance Limited) este înregistrată în Cipru și are sediul în Grecia, la Atena.

Compania vinde polițe de asigurare pentru vehicule și locuințe prin intermediul site-ului său web și al centrului de servicii pentru clienți din Atena, având contract de colaborare cu reasigurătorii Swiss Re și Munich Re. 

viewscnt
Afla mai multe despre
hellas direct
asigurari online
asigurator digital
polite asigurare online
berd
ifc
finantare
runda finantare privata