EXCLUSIV Safety Broker va fi, cu un ex-șef Euroins, intermediarul polițelor emise de grecii de la Hellas Direct, pregătiți să intre în România. Ținta de vânzări până la finele anului - 20 milioane euro. Colaborare cu o firmă a fraților Ștefan de la Autonom

EXCLUSIV Safety Broker va fi, cu un ex-șef Euroins, intermediarul polițelor emise de grecii de la Hellas Direct, pregătiți să intre în România. Ținta de vânzări până la finele anului - 20 milioane euro. Colaborare cu o firmă a fraților Ștefan de la Autonom
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 6 iul 2022

Safety Broker, liderul pieței de profil, a înființat o societate care va acorda consultanță de specialitate Hellas Direct, companie privată de asigurări online cu operațiuni în Grecia și Cipru, a declarat pentru Profit.ro directorul general al brokerului, Viorel Vasile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Profit.ro a anunțat, recent, că Hellas Direct va intra în acest an pe piața din România, parte a unui proiect de extindere în mai multe țări din Europa de Sud-Est.

Denumită Next Ins Pro, noua companie îl are ca administrator pe Tobescu Mihnea, fost director general al Euroins Romania, în prezent director de strategie al brokerului.

Viorel Vasile, CEO Safety Broker, liderul pieței de profil: Când am întrebat asigurătorii dacă sunt pregătiți pentru valul de solicitări care va urma falimentului City Insurance, toată lumea a luat \ CITEȘTE ȘI Viorel Vasile, CEO Safety Broker, liderul pieței de profil: Când am întrebat asigurătorii dacă sunt pregătiți pentru valul de solicitări care va urma falimentului City Insurance, toată lumea a luat "la mișto" întrebarea. Volumul venit a fost uriaș

"Next Ins Pro va fi agentul de managament (MGA) al companiei Hellas Direct. Vânzările de polițe RCA pe piața din România, cel mai probabil, vor începe în luna septembrie, dupa intrarea în vigoare a modificărilor normei RCA 20/2017. Ținta de vânzări până la finele anului este 20 milioane de euro", a afirmat Vasile.

Conform legislației, agent de management este persoana fizică sau juridică, cu reședința sau domiciliul sau sediul social, după caz, în România, care, în baza autorizației deținute de o societate dintr-un alt stat membru care desfășoară activitate de distribuție în România în baza libertății de a presta servicii, are dreptul să coordoneze o rețea de prestatori locali, inclusiv intermediari și intermediari de asigurări auxiliare, pe baza împuternicirii acordate de societatea respectivă, în vederea îndeplinirii mandatului acesteia.

Next Ins Pro va colabora cu Alpha Software Providers, o firmă controlată de frații Ștefan de la Autonom, proiect anunțat în premieră de Profit.ro, iar dosarele de daună vor fi instrumentate de Păvălașcu Risk Consultants, firmă în acționariatul căreia frații Ștefan dețin 20% din acțiuni, în urma unei tranzacții de la începutul acestui an.

Pavalascu Risk Consultants este reprezentant acreditat al CRAWFORD & COMPANY, autorizat să reprezinte această companie în România, Republica Moldova, Serbia, Muntenegru, Bosnia Herțegovina, Croația, Slovenia, Albania și Macedonia.

O nouă capitalizare la Grawe România, pe fondul creșterii subscrierilor RCA CITEȘTE ȘI O nouă capitalizare la Grawe România, pe fondul creșterii subscrierilor RCA

Safety Broker este deținută de compania poloneză Unilink, principal jucător pe piața de asigurări din Polonia, cu o participație de 80%. Viorel Vasile controlează prin Safet Credit un pachet de acțiuni reprezentând 15% din capitalul social, iar restul de 5% este în posesia lui Robert Niță, director juridic. 

Safety Broker avea la finele anului 2021 o cotă de 8,26% din primele intermediate la nivelul pieței de asigurări generale și de viață.

Anul trecut, veniturile brokerului din activitatea de intermediere au atins 149,93 milioane de lei, iar profitul net a însumat 11,5 milioane de lei, ambii indicatori fiind în creștere față de 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
safety broker
hellas direct