ICCJ: Asigurătorii trebuie să despăgubească și persoanele rănite într-un accident, care sunt rude cu șoferul vinovat

ICCJ: Asigurătorii trebuie să despăgubească și persoanele rănite într-un accident, care sunt rude cu șoferul vinovat
Cristian Vasilcoiu
Cristian Vasilcoiu
scris 27 oct 2015

Înalta Curte de Casație și Justiție a soluționat un recurs în interesul legii (RIL) prin care a stabilit că asigurătorii trebuie să despăgubească și răniții care sunt rude ale șoferului vinovat de producera unui accident rutier.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Companiile de asigurare va trebui să despăgubească și răniții din accidente rutiere, chiar dacă aceștia sunt rude cu șoferul care se face vinovat de producerea accidentului. ICCJ a soluționat, astfel un recurs în interesul legii, iar decizia va fi obligatorie odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Problema de drept a fost sesizată de Curtea de Apel Alba Iulia, care a cerut ca ICCJ să tranșeze, din punct de vedere legal, dezbaterea, dat fiind faptul că instanțele din țară nu o aplică unitar, iar soluțiile diferă complet de la caz la caz.

Astfel, de acum înainte asigurătorii trebuie să despăgubească și rudele rănite în accidente comise de șoferii vinovați. Decizia vine în interpretarea Legii 136/1995, privind asigurările și reasigurările din România. 

viewscnt
Afla mai multe despre
asigurare
despagubiri
iccj