Cele mai mari daune plătită de Omniasig în primul semestru: hală de producție arsă, microhidrocentrale inundate

Cele mai mari daune plătită de Omniasig în primul semestru: hală de producție arsă, microhidrocentrale inundate
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 22 oct 2015

Omniasig VIG a plătit, în prima parte a anului, o despăgubire de 1,84 milioane de lei pe segmentul bunuri și clădiri (property), în urma unei daune provocate de un incendiu la o hală de producție, a anunțat asigurătorul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

O despăgubire similară ca valoare a fost achitată după ce o viitură a inundat șase microhidrocentrale.

Pe segmentul asigurărilor de răspundere civilă auto (RCA), obligatorii, cea mai mare despăgubire, în sumă de 1,48 milioane de lei, a fost plătită în cazul unui accident provocat de un șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice, care a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat, accident în urma căruia a rezultat decesul unui pasager și vătămarea gravă a celorlalți trei ocupanți ai autoturismului.

În clasament urmează cazul unui șofer care a pierdut controlul volanului, a intrat într-un parapet și s-a răsturnat într-o prăpastie, pentru care s-a plătit o despăgubire de 665.400 lei.

Pe linia asigurărilor auto facultative CASCO, cea mai mare despăgubire plătită în perioada analizată a fost în valoare de 250.000 lei și reprezintă dauna survenită într-un accident în care șoferul nu a adaptat viteza la condițiile de drum și s-a răsturnat cu autovehiculul.

Omniasig VIG a achitat o despăgubiri de 255.686 lei pentru un imobil ce a fost afectat de un incendiu pornit de la instalația electrică.

În primul semestru al acestui an, volumul total al despăgubirilor achitate de Omniasig a fost de 242,92 milioane de lei, de la 407,65 milioane de lei în perioada ianuarie - iunie 2014.

Compania și-a început activitatea în 1995 și a plătit, în ultimii 20 de ani, despăgubiri de peste 8,5 miliarde de lei (1,93 miliarde de euro) pentru mai mult de 1,9 milioane de dosare.

În 2014, societatea a achitat daune de 667,78 milioane de lei și s-a plasat pe primul loc în clasamentul de profil.

Omniasig este parte a grupului financiar Vienna Insurance Group (Austria).

viewscnt
Afla mai multe despre
omniasig
despagubiri
clasament