Licitația pentru sistemul IT de gestionare a petițiilor transmise ASF, deblocată

Licitația pentru sistemul IT de gestionare a petițiilor transmise ASF, deblocată
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 28 oct 2015

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) poate relua o licitație IT de 5,5 milioane de lei, după ce instanța a respins solicitarea companiilor Net Brinel și Siveco de modificare a unei decizii a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), prin care s-a admis și oferta Intrarom în cadrul procedurii de atribuire.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Respinge excepția lipsei de interes ca neîntemeiată. Respinge excepția lipsei calității procesuale active ca neîntemeiată. Respinge acțiunea ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, 27.10.2015", se arată pe pagina web a Curții de Apel București.

Intrarom și asocierea formată din Net Brinel și Siveco Romania au depus, la 19 august, oferte pentru furnizarea către ASF a infrastructurii hardware și software necesare aplicării strategiei IT a instituției în perioada 2015 - 2017 și a sistemului  informatic de gestionare a petițiilor.

Inițial, oferta Intrarom a fost respinsă pentru că firma nu a depus garanția de participare în original la sediul ASF până la data de 19 august, conform prevederilor din caietul de sarcini.

Ulterior, Intrarom a contestat decizia ASF la CNSC, care a hotărât, la 10 septembrie, continuarea licitației și anularea deciziei de respingere a ofertei Intrarom.

Net Brinel și Siveco Romania au informat ASF, la 24 septembrie, că au solicitat Curții de Apel București respingerea contestației formulate de Intrarom, menținerea procesului-verbal prin care instituția a admis doar oferta depusă de asocierea Net Brinel și Siveco Romania și anularea procesului-verbal prin care autoritatea a admis în cadrul procedurii de atribuire și oferta Intrarom.

Potrivit datelor ASF, partea din proiect referitoare la sistemul de petiții este estimată la aproximativ 1 million de lei, diferența până la 5,5 milioane de lei acoperind infrastructura IT generală a instituției.

"Obiectivul specific al acestui proiect constă în implementarea infrastructurii (hardware și software) și a sistemului de gestionare a petițiilor pentru activitatea integrată de gestiune a petițiilor aferente pieței asigurărilor, a pieței de capital și a sistemului de pensii private, în vederea respectării cadrului legal și normativ specific, a îmbunătățirii relației și a serviciilor către petent, automatizarea fluxurilor de lucru, păstrarea electronică a documentelor, a diminuării costurilor și a timpilor de procesare, a monitorizării în vederea luării unor măsuri preventive pentru protecția consumatorilor, într-un mediu securizat al informațiilor. Sistemul va facilita comunicarea electronică cu entitățile supravegheate, diseminarea informației către entitățile interesate și avizate, interne și externe autorității contractante, prin primirea și publicarea documentelor electronice relevante într-un portal", se spune în caietul de sarcini al licitației.

Cu ajutorul portalului, petenții vor avea acces la servicii și informații legate de cererile depuse sau informații specifice ariei de responsabilitate a ASF.

Accesul va fi posibil prin semnătură electronică sau folosind numele utilizatorului și parolă.

Astfel, petentul va putea introduce și transmite ASF informații și formulare de petiții care vor conține datele de identificare și contact, cele legate de produsul la care face referire (cum ar fi seria și numărul poliței, a actului de aderare la fondul de pensii sau a contractului de intermediere cu brokerul), date referitoare la societatea reclamată și la cazul reclamat (pretenții, sugestii de soluționare, suma solicitată).

ASF a înregistrat în primul semestru al acestui an, pe piața asigurărilor, un număr de 5.100 de petiții, în scădere cu 13,4% față de iunie 2014.

Pe segmenul pensiilor private au fost transmise 769 petiții la un total de 6,78 milioane de participanți la fondurile de pensii private.

Instituția a primit spre soluționare un număr de 344 petiții pentru piața instrumentelor și investițiilor financiare, în scădere cu 8,8% față de aceeași perioadă a anului 2014.

ASF a fost înființată în 2013 prin preluarea și reorganizarea atribuțiilor Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) și Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
licitatie
reluare