Lider al transportatorilor și fermierilor, după discuțiile cu ASF: Cerințele noastre nu sunt luate în calcul. Reacția președintelui ASF

Lider al transportatorilor și fermierilor, după discuțiile cu ASF: Cerințele noastre nu sunt luate în calcul. Reacția președintelui ASF
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 ian 2024

Unul dintre liderii transportatorilor și fermierilor care protestează de cinci zile blocând șoselele de centură ale marilor orașe, Dănuț Andruș, a declarat sâmbătă seară, după întâlnirea avută cu conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), că nu s-a putut ajunge la niciun numitor comun și că cerințele lor nu sunt de luat în calcul. În schimb, președintele ASF, Alexandru Petrescu, a afirmat că multe dintre solicitările protestatarilor erau și acțiuni pe care noua conducere a ASF urma să le ia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Din păcate, nu s-a putut ajunge la niciun numitor comun. Am cerut un pachet de măsuri concrete, cum văd dumnealor problemele noastre pentru că noi, cerințele pe care le-am făcut, nu pot fi luate în calcul nicicum. Să sperăm că în zilele următoare vom primi un feedback din partea ASF-ului. Din punctul meu de vedere, neputința  e la ea acasă”, a declarat Dănuț Andruș, un lider al protestatarilor, citat de News.ro, la finalul discuțiilor de la ASF.

El a susținut că lobby-ul asiguratorilor este mai puternic decât cel al populației.  

A cincea zi de proteste ale fermierilor și transportatorilor. Avertizări de viteză redusă pe centurile marilor orașe CITEȘTE ȘI A cincea zi de proteste ale fermierilor și transportatorilor. Avertizări de viteză redusă pe centurile marilor orașe

“Nu au venit cu date concrete. Cerințele noastre nu sunt de luat în calcul.  Nu se poate, nu se poate și nu se poate. Deci lucrurile astea, atâta timp cât lobby-ul asiguratorilor este mai puternic decât lobby-ul populației, suferă toată lumea. Asta este viața, nu putem face nimic”, a mai transmis Dănuț Andruș.

În schimb, președintele ASF, Alexandru Petrescu, a declarat că multe dintre solicitările protestatarilor erau și acțiuni pe care instituția urma să le întreprindă.

“Cunosc  agenda de probleme, cel puțin din spațiul public, din ultimele zile, dar și de la momentul la care am preluat în urmă cu două,trei săptămâni conducerea ASF. Multe dintre solicitările lor erau și acțiuni pe care urmam eu, cât și colegii mei din conducere să le luăm. Vorbim de controale, vorbim de audit, toate temele sunt pe masă (….) Toate aceste măsuri sunt gândite ca final rezultat sa fie reducerea RCA-ului”, a afirmat Alexandru Petrescu. 

ULTIMA ORĂ Cererea Euroins România, fost lider al pieței RCA, de suspendare a executării retragerii autorizației, respinsă de instanță CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Cererea Euroins România, fost lider al pieței RCA, de suspendare a executării retragerii autorizației, respinsă de instanță

Sămbătă, fermierii au cerut Guvernului adoptarea moratoriului la credite, iar ministrul Agriculturii le-a promis că ordonanța repsectivă va fi adoptată săptămâna viitoare.

Totodată, ministrul Transporturilor a semnat cu protestatarii un document în vederea soluționării revendicărilor acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
discuții
protest
transportatori