MIB, cu grupul Autonom acționar principal, a venit la bursă și își anunță planul: Vrem să intrăm în Top 5 brokeri de asigurare

MIB, cu grupul Autonom acționar principal, a venit la bursă și își anunță planul: Vrem să intrăm în Top 5 brokeri de asigurare
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 27 feb 2023

Millenium Insurance Broker (MIB), broker de asigurări ale cărui de acțiuni au debutat astăzi la cota Bursei de Valori București, și-a propus pentru acest an să urce în clasamentul de profil, de pe locul 9 spre zona Top 5, a anunțat Ștefan Prigoreanu, directorul general al companiei și unul dintre acționari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Pentru acest an ne-am propus să dezvoltăm segmentul corporate al activității MIB, să ne extindem în afara țării, acolo unde Autonom deja a făcut pasul, și să dezvoltăm un sistem CRM. Sunt și alte proiecte la care lucrăm și pe care le vom anunța la momentul potrivit", a spus Prigoreanu.

Prin intrarea la cota bursei, MIB devine al doilea broker de asigurări listat pe piața locală de capital, operațiune anunțată în premieră de Profit.ro.

Grupul bulgar Eurohold acuză \ CITEȘTE ȘI Grupul bulgar Eurohold acuză "un atac organizat" împotriva Euroins România, pentru sechestrarea rapidă a activelor, susținând că a informat inclusiv organisme internaționale

În toamna anului 2022, în vederea listării pe piața Aero a Bursei de Valori din București (BVB), societatea a emis și a vândut către 42 investitori (31 persoane fizice și 11 persoane juridice) un număr de 347.587 acțiuni ordinare, reprezentând 20% din numărul total de acțiuni, cu o valoare nominală de 0,28 lei/acțiune și cu o valoare de tranzacționare de 12 lei/acțiune, diferența față de valoarea nominală reprezentând prima de emisiune.

În urma operațiunii, compania de brokeraj s-a capitalizat cu suma 4.171.044 lei, bani care vor fi folosiți pentru dezvoltare.

"Piața autohtonă de asigurări este departe de a-și fi atins potențialul maxim de dezvoltare, fiind necesare creșteri de peste 1.000% pentru a atinge media europeană. Credem în dezvoltarea businessului de brokeraj în asigurări, ca fiind o soluție adecvată pentru a acoperi optim nevoia de protecție a românilor și a firmelor românești.

Știm că o afacere listată, îndeplinind cerințele firești de legalitate și transparență, pe de o parte, dar și cele de management performant și profitabilitate, pe de altă parte, constituie cadrul ideal pentru a îndeplini așteptările clienților, partenerilor,  dar și ale investitorilor. Mulțumim tuturor celor care manifestă încredere în MIB"  a declarat atunci Ștefan Prigoreanu, CEO MIB.

Televiziunea Română cumpără în leasing aproape 100 de vehicule CITEȘTE ȘI Televiziunea Română cumpără în leasing aproape 100 de vehicule

Plasamentul a fost încheiat anticipat, cu un grad de suprasubscriere de 198,9%. Capitalizarea anticipată a societății înainte de listare, în contextul subscrierii integrale a acțiunilor în cadrul plasamentului, este în valoare de minim 25.026.240 lei.

Pachetul de acțiuni care va fi listat la BVB va reprezenta 20% din capitalul social al brokerului, care ocupă locul 9 în ierarhia de profil, cu o cotă de 2,4%.

Listarea a fost anunțată din vara anului 2021 de Profit.ro ca fiind pregătită și reconfirmată în primăvara anului 2022.

Millenium Insurance Broker (MIB), înființată în anul 1997.

Grupul Autonom, controlat de Marius și Dan Ștefan din Piatra-Neamț (județul Neamț), deține 28,048% din acțiuni, Dorin Ivașcu - 11,5%, Tudor Dimofte - 14,091%, Ștefan Emanuel Prigoreanu - 16,410%, Alin Valentin Angheluță - 8,2%, Alexandru Ion - 4,151%, Cristina Mihaela Cristea - 3,6%, ATM Ventures (fond de investiții controlati de Autonom) - 3,1%, Gabriel Manolache - 1,5%, Michael Bulzan - 0,9%, Tudare Consulting - 0,6%, Millenium Insurance Broker (MIB) - 4,7%, Silver Executive Solution - 0,4%, Zaharia Angheluță - 0,29%, Adrian Vartic - 0,35%, Camelia Vartic - 0,35%, Docris Broker - 0,3%, Radu Lebada - 0,2%, ASSO Broker - 0,2%, Cristian Manolache - 0,2%, Seal Asig - 0,1%, Finhub Platform - 0,1%, Mihai Iorgoveanu - 0,1%, Ioana-Bianca Cojanu - 0,1%, Smart Total Vision - 0,1%, Alexandru Lehadus - 0,1%, Adela-Adriana Angheluță - 0,1%, M.C.O. & Terra - 0,07%, Dan-Valentin Partila - 0,07% și Marian-Constantin Medvighi - 0,07%.

Primul broker listat la BVB a fost Transilvania Broker de Asigurare.

Compania ocupă locul 5 în ierarhia de profil, conform datelor publice, și are o capitalizare bursieră de 95,5 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
millenium insurance broker
mib
listare
bursa