O companie de asigurări a primit mii de solicitări de despăgubiri care au legătură cu câini

O companie de asigurări a primit mii de solicitări de despăgubiri care au legătură cu câini
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2023

Câinii de companie au fost un motiv pentru aproape 4.000 de solicitări de despăgubiri primite de de o mare companie de asigurări din Marea Britanie în ultimii cinci ani, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un câine care a înghițit proteza dentară a unui client și un Rottweiler cu o greutate de peste 55 de kilograme care s-a așezat pe un telefon mobil se numără printre solicitările de despăgubiri cu care s-a confruntat compania Aviva. Într-un alt caz, câinele nu a mâncat tema copilului. dar a distrus laptopul pe care copilul îl utiliza, scrie Agerpres.

Retailerii francezi au fost de acord să reducă prețurile la alimente pentru a ajuta populația să facă față inflației CITEȘTE ȘI Retailerii francezi au fost de acord să reducă prețurile la alimente pentru a ajuta populația să facă față inflației

Începând din 2018 și până la sfârșitul lui 2022, compania de asigurări Aviva a gestionat 3.825 de solicitări de despăgubiri în care au fost implicați câini, iar valoarea medie a despăgubirii plătite a fost de 1.200 de lire sterline.

Totuși, unele despăgubiri care au legătură cu câinii au costat compania de asigurări o sumă de ordinul zecilor de mii de euro. Aceste despăgubiri au avut legătură cu bijuterii și ceasuri de lux. Cu toate acestea, într-un dosar, câinele a căzut în piscina unei familii și a distrus folia cu care era acoperită piscina.

În unele cazuri, oamenii și-au pierdut obiecte precum bijuterii, proteze auditive, ceasuri și portofele în timp ce erau la plimbare cu câinii lor. Un client și-a pierdut verigheta în timp ce arunca o minge către câinele său.

Pe parcursul celor cinci ani, peste 100 de solicitări de despăgubiri au fost depuse pentru aparate auditive înghițite de câini.

Aviva a informat că a avut de soluționat o cerere de despăgubiri după ce telefonul mobil al unul client a fost deteriorat după ce câinele, un Rottweiler cu greutatea de peste 55 de kilograme, s-a așezat pe telefon. Un alt incident a implicat nepotul unei client care își făcea temele pe laptopul familiei când câinele de companie a dărâmat măsuța pe care era așezat laptopul și i-a spart ecranul. Într-un alt incident, câinele a dărâmat un fier de calat de pe suport, ceea ce a lăsat o urmă pe podea.

"Multe polițe de asigurare a locuinței includ o excepție pentru pagubele provocate de rosul, zgârieturile sau distrugerea de către animale domestice. O acoperire poate fi oferită, opțional, în secțiunea care acoperă obiectele personale dar este important ca și clienții să verifice cu atenție termenii și acoperirea poliței lor de asigurări", a declarat directorul Aviva UK, Kelly Whittington.

viewscnt
Afla mai multe despre
caine
aviva
asigurari